Irkçı polis yazışmaları: SEK Frankfurt feshedildi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Hessen eyaletinde ortak mesajlaşma grubunda ırkçı paylaşımlarda bulunduklarından şüphe edilen 20 polis evlerine baskın düzenlendi. Hessen İçişleri Bakanı, Özel Harekat Komutanlığı'nı (SEK) feshettiğini duyurdu.

 

Hessen’de ırkçı mesajlar paylaşan 20 polisin ev ve işyerlerine baskın düzenlendi. Frankfurt Savcılığı ve Wiesbaden Asayiş Dairesi’nin yaptığı açıklamada Nisan ayından bu yana haklarında soruşturma yapılan bu polislerin ortak mesaj gruplarında nefret içerikli sağcı paylaşımlarda bulundukları iddia edildi.

Aralarında çok sayıda özel harekat polisinin bulunduğu 20 kişiye yönelik düzenlenen operasyon ardından Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, Frankfurt Özel Harekat Komutanlığı'nı (SEK) feshettiğini duyurdu. Beuth, "Bugün SEK için yeni başlangıca gidiyoruz” dedi ve özel harekat teşkilatında yeniden yapılanmaya gidileceğini duyurdu. Ayrıca alt ve orta yönetiminde de yenilemelerin yapılması gerektiğini kaydeden Beuth, "Elbette özel kuvvetlerimiz gelecekte de vazgeçilmez kalacaktır, ancak koşulları farklı olacak" ifadelerini kullandı.

Hessen emniyetine mensup polislerin ırkçı yazışmaları 2018 yılı sonunda tespit edilmişti.

Almanya’da ordu ve polis  teşkilatındaki aşırı sağ yapılanma Askeri İstihbarat Teşkilatı (MAD) Başkanı Christof Gramm'ın görevden alınmasına neden olmuş, yerine Martina Rosenberg atanmıştı.

Ülkede, WhatsApp gruplarındaki sohbetlerde gamalı haç ve Hitler fotoğrafı paylaşan polisler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.