AKP Hükümeti’nin ‘güvenlik paketi’yle cesaret verdiği ırkçı gruplar Ege Üniversitesi’ndeki olayların ardından çeşitli kentlerde Kürtlere dönük saldırılarını sürdürüyor. Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Erzurum ardından Adana ve Mersin’de de ırkçı gösteriler düzenlendi. 


Belediye otobüslerle taşıdı

Mersin’de MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle şehir merkezine taşınan ırkçı grup Ulu Camii’de kıldıkları gıyabi cenaze namazının ardından “tekbir” getirerek DBP’li Akdeniz Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş güzergahında bulunan ve boynunda poşu bulunan bir kişiye saldırı girişiminde bulunurken, kaçan kişi sığındığı bir dükkanda dakikalarca küfür ve hakarete maruz kaldı. Grubun önüne barikat kurulması ardından Akdeniz Belediye binasına yürüyüşü engellendi.
Adana’da ise Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’nde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan ırkçı grup, o sırada yoldan geçmekte olan ve boynunda poşu bulunan 3 kişiye saldırdı. 


Irkçıların kaldığı yerden polis

Erzurum’da önceki gün faşist bir grubun Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Mahallebaşı Semti’ni basarak 2’si ağır 5 kişiyi yaralaması ardından nöbet tutan mahallelilere polis tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Irkçı saldırılar nedeniyle semtte esnaf kepenk kapattı. Saldırıda bıçak darbesiyle ağır yaralanan ve Palandöken Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan Mehmet Sıddık Şenol’un durumu ciddiyetini korurken, yaralılardan Hasan Emrecik ise Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. 




Ege’de gizlilik kararı

Ege Üniversitesi’nde faşistlerin HDK’li öğrencilerin standına saldırmasıyla başlayan ve saldırgan gruptan bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Savcılığı gizlilik kararı aldı. ÖHD ve ÇHD üyesi avukatlar, savcılığın gizlilik kararına itiraz etti. 
Olaylar ardından gözaltına alınan 6 öğrenci de emniyetteki işlemler ardından adliyeye sevk edildi. Faşist saldırı sırasında beyin travması geçiren ve Tepecik Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi bitmeden polisler tarafından gözaltına alınan Kürt öğrenci Mevlan Duygu ise, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırıldı. 


YDG-H: Komplo kuruldu

YDG-H İzmir ise, yazılı bir açıklama yaparak yaşanan ölümden saldırgan grubu sorumlu tuttu. “Olay sırasında farklı ilçelerin ülkü ocakları sorumluları öncülüğünde yurtsever öğrenciyi linç ettikleri sırada reis diye hitap ettikleri Fırat adlı şahsı kendi arkadaşları bıçaklamış ve gelen ambulansa 45 dakika engel olan arkadaşları şahsın ölümüne sebep olmuştur. Böylelikle yurtsever-devrimci -demokrat öğrencilere alçakça komplo kurulmuştur” diyen YDG-H mobese kayıtlarının incelenmesini istedi. 


HABER MERKEZİ