İşgalciler vuruldu

  • HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 1  Türk askeri cezalandırıldı, 1 saldırı helikopteri ve 7 mevzi de darbelendi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi 16 ve 17 Eylül’de yaşanan saldırı ve işgalcilere yönelik eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamanın detayları şöyle: 

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi

*  17 Eylül saat 08:00 ve 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi. Bu eylemler YJA Star güçleri tarafından gerçekleştirildi.

*  17 Eylül saat 14:50, 15:27 ve 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

*  17 Eylül saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerince gerçekleştirildi.

*  17 Eylül saat 20:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerince gerçekleştirildi.

*  17 Eylül saat 13:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

*  17 Eylül saat 16:16’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

Zap Bölgesi

*  16 Eylül saat 12:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

Metîna Bölgesi

* 17 Eylül saat 20:40’ta Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine müdahale edildi. 1 saldırı helikopteri orta otomatik silahlar ile hedeflenerek darbelendi. Darbelenen saldırı helikopteri alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. Ayrıca indirme yapmak isteyen bir Skorsky helikopterine de müdahale edildi, bu helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Bombardıman sürüyor 

*  17 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi ile Metîna bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.