İşgale öfke büyüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına karşı alanlara çıkan Kürdistanlıların eylemleri kesintisiz devam ediyor.

 

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı saldırılar Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya'nın NRW Eyaleti’nde yaşayan Kürdistanlılar Düsseldorf kentinde bir araya gelerek bir yürüyü ve miting düzenledi. Eylemde yapılan konuşmalarda “Faşist Türk devleti Kürt halkının özgür yaşam isteğine her gün saldırı ve katliamlarla cevap veriyor. Kürt halkını soykırımdan geçirme hedefini her fırsatta uygulamaya koyuyor” denildi.

Baden Wüttenberg Eyaleti’nde yaşayan Kürdistanlıların ise Stuttgart kendinde Schlossplatz’da buluşarak Türk devletini protesto etti.

Saarbrücken’de ise Europagaleri önünde düzenlenen eylemde “Uluslararası hukuku ihlal eden Türk devletinin kınanması” çağrısı yapıldı.

Frankfurt kentinde yaşayan Kürtler ve dostları da alanlardaydı. Hauptwache’de yapılan eylemde işgal saldırılarının biran önce durması için AB ülkelerinin duruma tepki göstermesi gerektiğine vurgu yapıldı.

İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen eyleme Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenleri ve İsviçreli siyasi parti temsilcileri de katıldı. Yapılan konuşmalarda “Kürt halkının özgürlük taleplerine karşı işgal ve katliamı kendine hak gören bu faşizme karşı mücadeleyi yükselterek cevap olacağız” denildi.

İngiltere’nin başkenti Londrada, Kürt Halk Meclisi, HBDH, DGB ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile yöre derneklerinin katılımıyla, Türk Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemle faşist Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Norveç'in başkenti Oslo’da ise NCDK, UNG-KURD, Solidaritet Med Kurdistan, Başur Norveç Komitesi ve çok sayıda Sivil Toplum Örgütü, Türk devletinin işgal saldırılarını ve AB ülkelerinin sessizliğini protesto etti. Yapılan konuşmalarda “Artık faşizme ve devlet terörüne karşı seyirci ve sessiz kalamayız” denilerek, Norveç'in Dış İlişkiler Başkanlığı’nın da duruma sessiz kalması eleştirildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.