İşgali onaylayanda Kürtlük bilinci yok

Süleymaniye Dêrin Peşmergeleri Derneği Başkan Yardımcısı Hemereşid Qeredaxi

Süleymaniye Dêrin Peşmergeleri Derneği Başkan Yardımcısı Hemereşid Qeredaxi

  • Dêrin Pêşmergeleri, Türk işgal saldırılarına sessiz kalmayacaklarını belirterek, saldırıları doğru bulanın Kürtlük bilincinden yoksun olduğunu söyledi. 

 

Dêrin Peşmergeleri Derneği yetkili ve üyeleri, Rojnews’e konuştu. Süleymaniye Dêrin Peşmergeleri Derneği Başkan Yardımcısı Hemereşid Qeredaxi, bölgeye dönük tüm saldırıları ve askeri harekatı kınayarak, tüm Kürt güçlerini Türk igşal saldırılarına karşı durmaya çağırdı.

Kerkük Dêrin Peşmergeleri Derneği Başkanı İbrahim Mihemed, şunları söyledi: “Dêrin Pêşmergeleri olarak endişeliyiz. Halkımıza yönelik yapılan kirli planlar gayri meşrudur. Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarını doğru bulan biri ne Kürt’tür ne de onda Kürtlük bilinci vardır. Türkiye’nin saldırılarına karşı çıkacağız, çünkü bütün ömrümüzü ülkemiz için savaşarak harcadık. Şimdi bile kalan son enerjimizle işgale karşı durmaya hazırız.”

Halepçeli Dêrin Pêşmergesi Mam Feyruz, Türkiye’nin amacının Federe Kürdistan’ı işgal edip, doğalgaz ve petrol servetini ele geçirmek olduğunu belirterek, “Düşmanla iş birliği yapan güçlerin bunu bırakıp Kürt kardeşleriyle iş birliği yapması gerekir. Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi sessiz kalırsa Türkiye Çemçemal’e girecek. Eğer biz buna izin vermezsek bu topraklara giremez. Ben kişisel olarak buna karşıyım. Umarım KDP de düşmanı desteklemekten vazgeçer ve Kürt kardeşlerini desteklemeye başlar” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.