İskoçya polisi, başörtüsünü resmi üniformanın bir parçası olarak kabul ederek, herhangi bir izin almaksızın kadın polislerin başörtüyle çalışabilmelerine onay verdi. Ülkedeki Müslüman kadın polis memurları daha önce ancak amirlerinin izniyle başörtüsü takabiliyordu.
Independent'ın aktardığına göre, polis yetkilileri kararın çok kültürlü bir polis gücü yaratılmasına katkıda bulunacağını ve 'daha önce polis memurluğunu bir kariyer seçeneği olarak görmeyen Müslüman kadınları yeniden düşünmeye sevk edeceğini' dile getirdi.
İskoçya Polis Müdürlüğü'nün bu yıl yayımladığı bir raporda, polis memurluğu için yapılan 4 bin 809 başvurunun sadece 127'sinin (yüzde 2.6) farklı etnik kökenlerden kişilere ait olduğu belirtilmişti.
EDINBURGH