İspanya Filistin’i tanıyacak

Dünya Haberleri —

  • İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ürdün’ün başkenti Amman’da yaptığı gayrı resmi açıklamada ülkesinin Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacağını söyledi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ortadoğu turunda, İspanyol medyasına yaptığı açıklamada, ülkesinin Filistin devletini Temmuz’a kadar tanıyacağını açıkladı. Resmi devlet haber ajansı EFE ile El Pais ve La Vanguardia gazeteleri, Sanchez'in Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ilk gününde Ürdün'ün başkenti Amman'da kendi delegasyonunda bulunan basın mensuplarına gayrı resmî açıklamalarda bulunduğunu aktardı.

Domino etkisi bekleniyor

EFE haber ajansının haberine göre İspanya Başbakanı, kendilerinin Filistin’i tanımasıyla birlikte Avrupa Birliği içerisinde benzer kararın alınması konusunda bir irade oluşacağını ifade etti. Sanchez, 22 Mart'taki Avrupa Konseyi toplantısında İrlanda, Malta ve Slovenya liderleriyle İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistinliler tarafından ilan edilen devletin tanınması yönünde "ilk adımların atılması" konusunda anlaştıklarını da söyledi.

İki devletli çözüm

İspanya'da zaman zaman Filistin'e destek amaçlı gösteriler düzenleniyor. Arap devletleri ve AB, Kasım ayında İspanya'da yapılan bir toplantıda Filistin İsrail çatışmasına, iki devletli bir çözüm olduğu konusunda mutabık kalmışlardı. 1988 yılından bugüne, BM üyesi 193 ülkeden 139'u Filistin devletini tanıdı. İsrail, İspanya’nın kararına ve açıklamalarına tepki gösteriyor ve bunun “terörün ödüllendirilmesi” olacağını iddia ediyor. AMMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.