İsteyen annesinin soyadını alabilecek

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa’da yapılan yeni bir yasa teklifinin kabulü halinde 18 yaşına basan her Fransa vatandaşı annesinin soyadını taşıyabilecek.

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya Fransa’da artık vatandaşların soyadı değişikliği için gerekçe sunmak zorunda kalmayacağını duyurdu. 

Fransız bakan, vatandaşların yetişkin olunca istedikleri takdirde annelerin kızlık soyadlarını almalarına imkan sağlayacak bir yasal düzenleme yapılacağını açıkladı.

Euronews’te geçen habere göre, iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM) milletvekili Patrick Vignal tarafından getirilen yasa teklifine hükümet destek verecek. 

Yasa teklifi, 18 yaşına gelen herkese belediyeye giderek annesinin kızlık soyadını alma hakkı tanıyor. Buna göre, isteyen hem babasının hem annesinin kızlık soyadını aynı anda kullanabilecek.

Fransa’da vatandaşların soyadlarını değiştirme imkanı yasal olarak mümkün, ancak bunun için uzun ve karışık bir yasal süreç gerekiyor. Soyadını değiştirmek isteyen her vatandaş öncelikle Adalet Bakanlığı’nı haklı gerekçeleriyle ikna etmek zorunda.

Fransız bakan, özellikle aile içi şiddet, ensest ilişki gibi trajik tecrübeler yaşayan kişilerin soyadı sendromundan böylelikle daha rahat kurtulmaları için düzenlemenin iyi bir çözüm olabileceğini ifade etti.

Yasa teklif önümüzdeki günlerde Meclis ve Senato gündemine gelecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.