Şehitler İsviçre'de anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Farklı tarihlerde Medya Savunma Alanlarında yaşamını yitiren gerillalar, İsviçre’nin Bern ve Cenevre kentlerinde anıldı.

 

İsviçre’nin Bern kentinde Şehit Aileleri Komisyonu (KOMAW) tarafından düzenlenen etkinlikte Zilan (Zeynep Kınacı),  Agît Şevger (Aydın Şimşek), Çekdar Cudi (Ekrem Aktürk), Bargıran Erkendi (Hasan Güner) ve Haki Gap (Osman Alas) anıldı. Etkinliğe şehitlerin yakınları ile yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Şehit yakınlarının söz alarak konuştuğu anmada, şehitlerin vasiyeti olan direniş bayrağına sahip çıkılacağı sözü verildi. Etkinlikte şehitlerin mücadele yaşamları sinevizyon ile aktarıldı. Anma 'Şehid Namirin' sloganlarıyla sonlandırıldı.

Cenevre’de de anıldılar

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Devrim Brusk (Hanım Bozkur) ile Çiyajîn Zagros (Pınar Demir) İsviçre'nin Cenevre kentinde bir etkinlikle anıldı. DKTM’de düzenlenen anmaya Devrim Brusk'un ailesi ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Her iki şehidin mücadele yaşamlarına ilişkin sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada, “Özgürlük mücadelesi uğrunda şehit düşenlerin anılarına bağlı kalacağız, onların mücadele bayrağını zafere taşıyacağız” denildi. Anma 'Şehid Namirin' sloganlarıyla sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.