İsviçre Türkiye’yi riskli ülke ilan etti

Dünya Haberleri —

.

.

  • İsviçre Federal Sağlık Dairesi (BAG) korona salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "riskli ülkeler" listesini güncelleyerek Türkiye’yi de ekledi.

 

ALİ ÖZŞERİK/BERN

BAG, 19 Nisan 2021'den itibaren Türkiye, Hırvatistan Ermenistan, Litvanya, Fransanın Bretagne ve  Nouvelle-Aquitaine bölgesi, Almanya’nın Saksonya eyaleti  ile İtalya’nın Apulya bölgesini riskli ülkeler listesine dahil etti. Bakanlık, Türkiye'nin de içinde bulunduğu söz konusu riskli ülkelerden gelenlerin testleri negatif olsa da "10 gün zorunlu karantinaya alıncaklarını" duyurdu.

Listeden çıkan ülkeler ise şunlar: Birleşik Arap Emirlikleri, Korsika, İsrail, Jamaika, Arnavutluk, İtalya’nın bazı kesimleri, Almanya’nın Saksonya ve Thüringen eyaletleri.

10 bin frank ceza

Riskli bölgelerden gelen yolcular için karantina İsviçre’de zorunlu. Söz konusu ülkelerde 24 saat kalındığında bile karantina uygulaması gerçekleştiriliyor. Riskli ülkelerden İsviçre'ye gelenlerin test sonuçlarının negatif çıkması dahi karantina zorunluluğunu ortadan kaldırmıyor. Karantinayı ihlal edenlere ise 10 bin franka kadar ceza uygulanıyor.

Listedeki ülke/bölgeler

İtalya: Apulia, Emilia Romagna, Friuli / Julian, Veneto, Campania, Latium, Liguria, Marche, Toskana, Veneto,

Fransa: Brittany bölgesi, Centre-Val de Loire bölgesi, Hauts-de-France bölgesi, Île-de-France bölgesi, Normandiya bölgesi, Nouvelle-Aquitaine bölgesi, Occitanie bölgesi, Pays de la Loire bölgesi, Provence-Alpes-Côte bölgesi d’Azur,

Avusturya: Burgenland, Karintiya, Aşağı Avusturya, Yukarı Avusturya, Salzburg, Steiermark, Viyana,

Diğer ülkeler: Peru, Polonya, Romanya, San Marino, İsveç, Sırbistan, Seyşeller, Slovakya , Slovenya, Güney Afrika, Tanzanya, Çekya, Türkiye, Ukrayna, Macaristan, Uruguay, Andorra, Ermenistan. Bahreyn, Belçika, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Şili, Estonya. Yunanistan, Ürdün, Kosova, Hırvatistan, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Litvanya, Lüksemburg, Maldivler, Malta, Moldova, Monako, Karadağ, Hollanda. Kuzey Makedonya, Filistin Bölgesi, Paraguay, Kıbrıs.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.