İsviçre’de çalışan kadınlara regl izni

Kadın Haberleri —

  • İsviçre’deki Fribourg feminist kadın hareketinin uzun zamandır dile getirdiği talep, regl dönemlerinde üç gün ücretli izin kullanma hakları Fribourg Şehir Meclisinde 49 evet,13 hayır ve 13 çekimser oyla kabul etti. 

İsviçre’deki Fribourg Şehir Meclisi, kadınların regl dönemlerinde üç gün ücretli izin kullanma haklarını 49 evet,13 hayır ve 13 çekimser oyla kabul etti. Fribourg feminist kadın hareketinin uzun zamandır dile getirdiği bu talep, SP, Yeşiller ve Yeşil Liberal parti üyeleri tarafından meclise sunulmuştu.

Böylelikle Fribourg’da çalışan kadınlar artık regl dönemlerinde üç gün izin kullanabilecek. Bunun için özel bir sağlık raporu alınması da gerekmiyor.

“La Liberté” gazetesine konuşan Şehir Başkanı Thierry Steiert (SP), yönetimin “Geglağrılarının toplumumuzda muhtemelen hala yeterince anlaşılmayan bir gerçek olduğunu, bunun hafife alındığı ve anlaşılmadığı yakın zamanda yayımlanan araştırmaların da gösterdiğini” söyledi.

Zürih Şehir Yönetimi de geçen yıl bu yönde bir pilot proje başlatmıştı. Amaç, kadınların “yoğun” ve “düzenli” regl ağrıları durumunda ayda bir ila beş gün arasında ücretli izin alabilmeleri. ZÜRİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.