“Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’da Güncel Gelişmeler ve Devrimci Olanaklar” konulu panelle, HDP Eşbaşkan Yardımcısı Alp Altınörs, SYKP Eşbaşkanı Tuncay Yılmaz ve DEM-KURD Temsilcisinin konuşmacı olarak katılacak. 1 Kasım seçimleri ve ardından gelişen olayların tartışacağı paneller Lozan, Zürih, Basel ve Bern’de bulunan Kürt Toplum Merkezleri’nde (DEM-KURD) gerçekleşecek. 

Demokratik Güç Birliği, bütün bileşenleri ve sosyalist demokrat güçleri panellere katılma çağrısı yaptı. 

Paneller, Lozan’da 19 Kasım (bugün) Saat 19.00 DEM-KURD Rue de La Borde 12 - 1018 Lausanne, Zürih’te 20 Kasım saat 18.00 DEM-KURD, Letzigraben 165 - 8047 Zürich, Basel’de 21 Kasım Saat 17.00 DEM-KURD Mülheimerstr. 152 - 4047 Basel, Bern’de ise 22 Kasım Saat 14.00’te DEM-KURD Fischermattelistr. 6 - 3007 Bern adreslerinde gerçekleşecek.


Ankara Şehitleri anılacak

İsviçre Demokratik Güç Birliği (İDGB) ve Şehit Aile Komisyonu, Ankara Şehitleri’ni 40’ıncı gün vesilesiyle Zürih kentinde Pazar günü yapacakları bir etkinlikte anacak. 

Şehit Aile Komisyonu ile İDGB bu organizasyon ile ilgili bir çağrı yayınladı. Çağrıda, 40 gün geçmiş olmasına rağmen Ankara Katliamı’nın aydınlatılmadığı hatırlatılarak, “Erdoğan’ın tek başına iktidar olma emellerinin bir parçası ve HDP’nin baraj altında bırakılması planının bir sonucu olarak gerçekleştirilen Ankara Katliamı, Türkiye halklarına, barışa, halkların kardeşliğine ve yükselişine karşı yapılmıştır. Katliamın peşini asla bırakmayacak, katillerini ortaya çıkaracak ve anılarını mücadelelerini yükselterek karşılayacağız” denildi. 

Açıklamada, bütün devrimci, demokrat ve yurtsever kesimler 40’ıncı gün anmasına davet edildi. 


 Y.ÖZGÜR POLİTİKA/ZÜRİH