İtalya'da korona belgesi zorunlu oldu

Dünya Haberleri —

.

.

  • İtalya’da korona belgesi zorunlu hale geldi. Yürürlüğe giren karara göre aşılı olanlar, iyileşenler ve negatif testi olanlar işe gidebilecek. Karar uymayanlara 1500 euroya varan cezalar kesilecek.

 

İtalya'da 23 milyon çalışanı etkilen zorunlu korona belgesi yürürlülüğe girdi. İşe gidenler aşılı olduklarını, hastalığı geçirdiklerini ve negatif olduklarını “Yeşil Pasaport” belgesi ile kanıtlamak zorunda. Kara uymayanlara 1500 euroya varan cezalar kesilebilecek. Öte yandan kararı uygulamayan iş yerlerine de 1000 euroya varan cezalar verilecek.

Karar karşı geçtiğimiz haftalarda ülkenin başkenti Roma’da büyük bir gösteri düzenlenmiş, karar protesto edilmişti. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte protesto eylemlerinin devam etmesi bekleniyor. Protestocular, karar ile birlikte bireysel özgürlüklerin sınırlandırıldığını savunuyor. Hükümet ise koronavirüs salgının bulaşı oranının önüne geçmeye çalıştığını iddia ediyor.

Salgının başlangıcından bugüne kadar 4,7 milyon vakanın tespit edildiği, yaklaşık 132 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede günlük vaka sayısı 2500 bandında görünüyor.

ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.