İtalya Serie A’ya ilk kadın hakem

Kadın Haberleri —

Maria Sole Ferrieri Caputi /Foto: AFP

Maria Sole Ferrieri Caputi /Foto: AFP

  • İtalya Futbol Federasyonu ve İtalyan Hakemler Birliği gelecek yıl, İtalya Serie A’ya ilk kadın hakem olarak 32 yaşındaki Maria Sole Ferrieri Caputi’nin geleceğini yaptığı basın toplantısıyla duyurdu.

İtalya'da futbol liginin zirvesi Serie A'da gelecek sezon ilk kez bir kadın hakem görev yapacak. İtalya Futbol Federasyonu ve İtalyan Hakemler Birliği’nin 8 Temmuz’da Maria Sole Ferrieri Caputi ile bir basın toplantısı düzenledi. 

‘Hiçbir şey imkansız değil’

BBC’nin geçtiği haberde, 32 yaşındaki hakem Maria Sole Ferrieri Caputi, futbol tutkusunu ve hakemliğe nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Futbola her zaman hevesliydim ama ailem oynamamı istemiyordu, devir farklıydı. Avlularda oynuyordum. Hakemlik kursunu duyduğumda bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşündüm."

Dünya Kupası ve Avrupa Kupası'nda görev yapan eski hakem Carina Vitulano'nun kendisine örnek aldığını belirten Ferrieri Caputi, genç kadınlara hiçbir şeyin imkansız olmadığını, istedikleri her yere gelebileceklerini göstermek istediğini söyledi.

İtalya'da yönettiği maçlarda özellikle alt liglerde ilk başlarda önyargı ve güçlüklerle karşılaştığını anlatan Ferrieri Caputi bu tecrübelerini, "Evet yaralandığım oldu ama bunlar beni daha da iyisini yapmaya itti" dedi.

Kadın Hakem oranı

İtalyan Hakemler Birliği verilerine göre ülkedeki hakemlerin yalnızca yüzde 6 kadarı kadın. Son sezonda ilk kez hakemlik yapanlar arasında ise kadınların oranı yüzde 11 düzeyinde.

Kadın hakemler oranında artışın olduğunu belirten İtalyan Hakemler Birliği, kadın hakemlere destek vereceklerini belirtti.

İtalya basını ise Maria Sole Ferrieri Caputi hakemliğini,  "Bariyerleri yıkan kadın hakem" başlığıyla duyurdu. Gazeteler, Ferrieri Caputi'nin şu sözlerine de yer verdi: "Bu tarihi sonuç hem büyük bir gurur hem de sorumluluk getiriyor çünkü benim yapacaklarım, diğer kadınların nasıl değerlendirileceğinde de etkili olabilir."

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.