İtalya’da ‘eşit işe eşit ücret’ tasarısı  

Kadın Haberleri —

.

.

  • İtalya’da eşit işe eşit ücret yasa tasarısı, parlamentonun alt kanadında kabul edildi. Tasarının dijital medyada kabul edildiğini duyuran tasarını hazırlayıcılarından milletvekili Chiara Gribaudo tasarıyı tüm kadınlara adadıklarını söyledi. 

İtalya’da kadın ve erkeklerin eşit ücret alması için hazırlanan “eşit ücret yasası” olarak adlandırılan tasarı Temsilciler Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Tasarı Demokratik Parti’den Milletvekili Chiara Gribaudo’nun öncülüğünde hazırlandı. Tasarının geçmesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutlayan Chiara Gribaudo, “Temsilciler Meclisi, eşit ücret yasa tasarısını oybirliğiyle onayladı! Bunu, parlamento içinde ve dışında mücadele eden tüm kadınlara adıyoruz. Eşit iş, eşit ücret, eşitiz” ifadelerinde bulundu.

‘Cinsiyet eşitliği sertifikası’ şirketlere avantaj sağlıyor

Tasarının yasalaşması için parlamentonun diğer kanadı Senato’dan da geçmesi gerekiyor. Tasarının yasalaşması halinde işverenler, eşit işe eşit ücret politikası uygulayarak “cinsiyet eşitliği sertifikası” almaya hak kazanacak. Sertifika alan şirketlere mali avantajlar sağlanacak. 50’den fazla çalışanı olan şirketler düzenli olarak personel raporu hazırlamak zorunda olacak. Bu raporların eksik ya da hatalı olduğu belirlenirse şirketlere para cezası verilebilecek. NÛJINHA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.