İtalya’da kimyasal hadım tartışılıyor

Kadın Haberleri —

Tecavüz

Tecavüz

  • İtalya’da yedi erkeğin 19 yaşındaki genç bir kadına tecavüz etmesi ve yaşananları kameraya alması büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Aşırı sağcı siyasetçisi Matteo Salvini, tecavüz zanlılarına zorla kimyasal hadım yapılması gerektiğini söyledi.

Yaşları 17 ila 22 arasında değişen 7 erkek, 19 yaşındaki kıza toplu şekilde tecavüz edip kameraya aldı. Reşit olmayan bir kişi suçunu itiraf etmesi sonrasında serbest kalırken, 6 kişi ise tutuklandı.

Yaşanan toplu tecavüz olayı ülkede kimyasal hadım seçeneğini de tartışmaya açtı.

Meloni'nin koalisyon hükümetinde İtalya'nın altyapı ve ulaştırma bakanı olan Matteo Salvini, tecavüzcülerin eylemlerinin cezası olarak kimyasal hadımı önermesiyle kamuoyundaki tartışmalar iyice alevlendi.

Salvini “Bir kadına ya da çocuğa tecavüz ediyorsanız açıkça bir sorununuz var demektir ve hapis cezası yeterli değildir” dedi. Salvini, tecavüzcülere zorla kimyasal hadım etme teklifini Parlamento'ya getirmek istiyor. Önerisine göre, hadım yöntemi, bir hâkimin çocuk tacizcisi veya tecavüzcüsüne ceza vermesiyle birlikte uygulanabilecek. Suçun tekrarlanması durumunda ise otomatik olarak uygulanacak. ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.