‘İtiraf ederiz’ diyen iki kontra serbest

Soldaki Yüksel Bayrak, sağdaki Muharrem Doğan

Soldaki Yüksel Bayrak, sağdaki Muharrem Doğan

  • Polis tarafından uyuşturucu taşırken suçüstü yakalanan ve tutuklanınca Jandarma'ya haber gönderip, "Tahliye edilmez isek hepinizi yakarız, birlikte yaptığımız bütün işleri anlatırız, mahkemede bütün isimleri açıklarız" diyen kontra elemanları Yüksel Bayrak ve Muharrem Doğan serbest bırakılarak görevlerine kaldıkları yerden devam ediyor.

YILMAZ KAYA / AMED

Amed'in Lice ilçesinde Xincis (Muradiye) Mahallesi girişinde 30 Kasım 2022 günü pusu kuran polisler, kırsal alandan gelen bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, yaklaşık 60 kg esrar, tabanca ve uzun namlulu iki tüfek ele geçirdi. Araçta bulunan kontra elemanları Yüksel Bayrak ve Lice'nin Sisê (Yolçatı) köyü nüfusuna kayıtlı itirafçı Muharrem Doğan, Jandarma'nın 'haber elemanı' olduklarını ve serbest bırakılmalarını istedi. Gözaltına alınan Bayrak ve Doğan'ın Amed’deki evlerine yapılan baskında da 5 adet kalaşnikof uzun namlulu tüfek ve yüklü miktarda esrar ele geçirildi.

'Bütün isimleri açıklarız'

Jandarmanın tüm girişimlerine karşı serbest bırakılmayarak cezaevine konulan iki kontra elemanı, cezaevinde ziyaretlerine gelen aileleri aracılığı ile Lice Jandarma Alay Komutanı Albay Adem Şakrak ve Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Çağlar Sakinci'ye, "Aracı olun bizi serbest bıraksınlar. İlk duruşmada tahliye edilmez isek hepinizi yakarız. Birlikte yaptığımız bütün işleri anlatırız. Mahkemede bütün isimleri açıklarız" diye haber gönderdi.

Serbest bırakıldılar

Aylarca cezaevinde kalan kontra elemanlarının serbest bırakılması için Jandarma'nın onları kurtarmak için ne gibi girişimlerde bulunduğu öğrenilemezken, yörede 'Seda', 'Hoca', 'Reis' kod adlarını kullanan Yüksel Bayrak ve eski itirafçı Muharrem Doğan, geçtiğimiz haftalarda denetimli serbestlik şartı ile tahliye edildi. Tekrar Jandarma kontrolüne alınan ve uzun namlulu silah verilen iki kontra elemanının halen Amed'in Lice, Kulp, Hani, Kocaköy ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesinde ajanlık faaliyetleri yürüttükleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları ve bu ticarete aracılık yaptıkları öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.