İzmir ve İstanbul'da ev baskınları

.

.

  • İzmir ve İstanbul'da yapılan ev baskınlarında aralarında ESP, Partizan ve SMF yönetici ve üyelerinin olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üye ve yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.  Gözaltına alınanların isimlerden bazıları şöyle: SMF’den Barış Kayaoğlu, Metin Keleş; Partizan’dan İbrahim Hakkı Eren, Selda Aydoğdu; SKM’den Ezgi Gürbüz, Hacer Elçin; ESP’den Ali Haydar Keleş, Ali Karaçay, Mehmet Acettin, Mesut Çeki, Hüseyin Gültepe, Uğur Ok; Halk Cephesi’nden Selda Aydoğdu.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, ev baskınlarında polisin şiddet ve işkence uyguladığını belirtti. ESP’li Uğur Ok’un evine baskın yaparak gözaltına alan polislerin, evde bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi Mazlum Ortaç’a şiddet uyguladığı belirtilerek, şiddetin fotoğrafı paylaşıldı. Ortaç’ın kafasının kırıldığı görüldü. İzmir merkezli bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları belirtilen isimlere yönelik 24 saat süreyle avukat kısıtlılığı getirildiği de öğrenildi. 

İzmir’deki ev baskınlarında ise SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, SKM Genel Meclis Üyesi Meliha Kayacı, sendikacı T.K, Şerife Alpözel ve Mahir Kılıç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesine dair bilgi verilmezken, 24 saatlik avukat kısıtlılığı kararı olduğu öğrenildi. 

Vekilin kapısı kırıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu’nun da İstanbul’da ikamet ettiği eve sabah saatlerinde baskın yapıldı. Otlu, “İstanbul’da ikametgah ettiğim evin kapısı sabah İstanbul TEM tarafından kırılarak, arama yapılmış. Evde nasıl bir hasar var bilmiyorum. Ankara’dan İstanbul’a geçeceğim. Bu hukuksuzluğu her yerde teşhir etmeye devam edeceğim. Dava açacağım” dedi. İZMİR/İSTANBUL

 

* * *

Wan’da gazetecilere gözaltı

Wan’da evleri basılan gazeteciler Arif Aslan, Oktay Candemir ve Lokman Gezgin gözaltın alındı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı kararıyla sabah evleri basılarak gözaltına alınan gazeteciler, İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor. Gazetecilerle görüşen avukatları, dosya hakkında kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini söyledi. Gazetecilerin neden gözaltına alındığına ilişkin de bilginin olmadığını aktaran avukatlar, soruşturmayla ilgili Çarşamba ya da Perşembe günü ancak net bir bilgiye ulaşma imkanlarının olduğunu ifade etti. 

Gazetecilerle birlikte Wan’da çok sayıda kişinin daha aynı dosya kapsamında gözaltına alındığı belirtilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mali suçlar” iddiasıyla 56 ilde 147 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.