İzmir’de Amed kadar iddialıyız

Akın Birdal ve Türkan Aslan Ağaç

Akın Birdal ve Türkan Aslan Ağaç

  • DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Türkan Aslan Ağaç ve Akın Birdal, kentte Amed kadar iddialı olduklarını söyledi. 

Türkiye'nin birçok kentinde kendi adaylarıyla seçime giren DEM Parti, halklara, işçilere ve kadınlara umudu büyütme çağrısı yapıyor. DEM Parti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne insan hakları savunucusu Akın Birdal ve avukat Türkan Aslan Ağaç'ı aday gösterdi. Seçim çalışmalarına başlayan eşbaşkan adayları, MA’dan Semra Turan ve Esra Solin Dal’a konuştu. Eşbaşkan adaylarından Deniz Poyraz davası avukatlarından Türkan Aslan Ağaç, DEM Parti'nin Türkiye siyasetinde cinsiyet eşitliğini ve eşbakanlık sistemini savunan tek parti olduğunu hatırlatarak, “1923’ten beri belediyeciliğin olduğu İzmir’de bütün belediye başkanları erkek. İlçe bazında da temsiliyet noktasında kadınlara çok az yer verildiğini görüyoruz. Bu anlamda DEM Parti eşit temsiliyeti İzmir’de de yerleştirmek istiyor" dedi.

Yereldeki zihniyeti değiştirmek

 Kentin bütün dinamikleri sürece dahil edilirse her türlü sorunun üstesinden gelebileceklerini belirten Türkan Aslan Ağaç, “Yerel yönetimlerin görevleri sadece belediyeleri yönetmekten ibaret olmamalı. Yereldeki zihniyeti değiştirirsek her sorunun üstesinden geleceğiz. İzmir kentini birlikte yönetebiliriz. Diyarbakır’da DEM Parti ne kadar iddialıysa İzmir’de de o kadar iddialı" diye konuştu.

Kanayan yaraya müdahale

Eşbaşkan adaylarından İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal, çoğulcu, katılımcı bir demokrasinin kapısını aralamak ve yaşanan sorunların gündeme gelmesi için yola çıktıklarını söyledi. Türkiye’de ırkçılık ve nefretin şiddete dönüşerek yayıldığını dile getiren Birdal, barış ve birlikte yaşama kültürüyle toplumsal dokuyu değiştireceklerini vurguladı. Birdal, şunları söyledi: ”Kürtlerin kendi kültürlerini yayması engelleniyor. Bunu görünür kılıp itirazlarımızı yapacağız. Türkiye ve İzmir’e bir bütün bakmamız lazım. Eğer bir yara kanıyorsa ona müdahale etmek lazım. Yine cezaevlerinde açlık grevi sürüyor. Tecrit çok ağır bir sorun ve yerel yönetimler olarak bunları demokratik güçlerle birlikte gündem haline getirmemiz gerekiyor. İnsanlar DEM’e, yani kendilerine, işlerine, ekmeklerine, geleceklerine oy verecekler.”

DEM cemresi düşecek

Kentte yaşayan bütün halklara, kimliklere, emek örgütlerine, derneklere ve ekolojistlere bir ‘kent uzlaşısı’ önerdiklerini belirten Birdal, şöyle konuştu: “CHP bu işe parti merkezli baktı ve birkaç belediyede 3-5 belediye meclis üyeliği ile yaklaştı. Biz böyle yaklaşmıyoruz ve seçimin bir milat olacağını düşünüyoruz. Özellikle Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünde ve farklı kimlikte insanların bir arada yaşamasına 1 Nisan’da kapı aralanacak. 1 Nisan'da DEM cemresi düşecek. Bizde bu nedenle aday olduk. Aday olmamızın nedeni barış, eşitlik, özgürlüktür. Özgürlükçü, ekolojik, kadın bakışı ve demokratik yerel yönetim anlayışını savunuyoruz. Bu anlamda İzmir ile Diyarbakır’ı buluşturacağız. DEM İzmir’de heyecan ve güven yarattı, bu heyecan ve güven dalgasına herkes katılmalı.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.