İzol Ailesi de Adliye önünde

  • Şenyaşar Ailesi’nin ardından Siverek’te eski AKP Milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşleri tarafından 2019’da yakınları katledilen Serdar İzol da Urfa Adlieyesi önünde bir günlük Adalet Nöbeti’ne başladı. 

Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde, 15 Haziran 2019’da İzol aşiretine mensup kişiler arasında “arazi anlaşmazlığı” sonucu oluşan husumette AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşlerinin yaptığı silahlı baskında eşi Meral İzol, oğlu Musa Serhat İzol, ağabeyi Hakkı İzol ve ağabeyinin eşi Zozan İzol’u kaybeden Serdar İzol, Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle nöbet başlattı. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda Adalet Nöbeti başlatan İzol, katliamda yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. İzol, nöbete dair MA’ya açıklamalarda bulundu. 

Katliamın çocuklarının gözleri önünde gerçekleştiğini belirten İzol, “Katliamı yapanlar dışarıda geziyor ama oğlum Mehmet Metin İzol 2 yıl 2 aydır suçsuz yere cezaevinde. 2 yıldır adalet arıyoruz, ancak bulamıyoruz, sesimizi duyurmak için adliye binası önüne geldim. Hem malımızı aldılar hem de canımızı, müfettişler gelip olayı araştırsın. Sadece adalet istiyorum” dedi. 

Katliamı yapanlar dışarıda

Şenyaşar Ailesi’nin de adliye binası önünde adalet talebiyle nöbet tuttuğunu ifade eden İzol, “Şenyaşar Ailesi uzun bir süredir burada ama benim Urfa’da evim, kalacak yerim yok. Onun için sesimizi duyurmak adına bir günlük olarak eylem yapmak için köyden geldim. Mesai saati bitince eylemimi sonlandıracağım. Hem maddi hem de manevi olarak bizi mağdur ettiler. Bu katliamı yapanlar dışarıda” diye konuştu. 

Aynı alanda ve aynı taleple nöbette olan Şenyaşar Ailesinin Adalet Nöbeti ise dün 190. günündeydi. İzol ve Şenyaşar Ailesi nöbet yerinde maruz kaldıkları katliamları birbirlerine anlattı.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.