Kaçırılan öğrencilerin aileleri eylemde

Kadın Haberleri —

.

.

  • Nijerya’da 140 öğrenci 6 Temmuz günü silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Aileler düzenledikleri eylemle çocuklarını isterken, hükümetin harekete geçmemesini protesto etti.

ABUJA

Nijerya’nın Kaduna eyaletine bağlı Damishi kentinde 6 Temmuz’da kaçırılan 140 kız öğrenciden haber alınamıyor. Bir araya gelen öğrenci aileleri, Nijerya hükümetinin duyarsızlığını kınadı.

Kaçırılanlardan birinin annesi olan Linus Bunt, “Hükümet bizi güvende tutmaktan sorumludur, çocuklarımızı geri alabilmek için daha iyi bir hükümete sahip olmalıyız. Çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz” dedi. Aileler özellikle kız çocukları ve kadınlara yönelik saldırıların durdurulması için hükümetin daha aktif rol oynaması gerektiğini dile getirdikleri eylemlerinde, kaçıranlardan da çocukların derhal ailelerine teslim etmeleri istendi.

Nijerya’nın Benue, Plateau, Niger, Katsina ve Zamfara eyaletinde ocaktan bu yana okullardan çok sayıda öğrenci kaçırılmıştı. Nijerya’da okulları hedef alan saldırılar nedeniyle bazı eyaletlerde eğitime ara verilmişti. Ülkede özellikle yatılı okullar, radikal İslamcı Boko Haram saldırılarının hedefinde. Boko Haram örgütü 2014 yılında Nijerya’nın kuzeyindeki Çibok kentinde 276 kız çocuğunu kaçırması ile gündeme gelmişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.