Kaçırılan Werîşe Mûradî için kampanya

Kadın Haberleri —

Varişe Muradi

Varişe Muradi

  • Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR), İran istihbaratı tarafından 1 Ağustos’ta Sine’de kaçırılan üyeleri Werîşe Mûradî için online imza kampanyası başlattı.

KJAR’ın, imza kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Werîşe Mûradî, 1 Ağustos tarihinde siyasi faaliyette bulunmak ve kadınları örgütlemek için Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde bulunuyordu. İran İslam Cumhuriyeti güvenlik güçleri tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürülen Werîşe Mûradî’nin akıbeti hakkında bir bilgimiz yok” denildi.

Zorla kaçırıldı, sorumlu İran rejimi

Werîşe’nin ailesinin emniyet kurumlarına başvurmasına rağmen bir bilgi alamadığının aktarıldığı açıklamada şöyle denildi: “Yaşanan bu durum hem bizi hem de ailesini endişelendirmektedir. İslam Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı ve İstihbarat Bakanlığı güçleri tarafından zorla kaçırılan Werîşe Mûradî’nin hayatından İran İslam Cumhuriyeti sorumludur. Bu bağlamda kamuoyunun, Birleşmiş Milletler (BM) İran İnsan Hakları Özel Raportörünün ve uluslararası insan hakları örgütlerinin Werîşe Mûradî’nin zorla kaybedilmesiyle ilgili seslerini çıkarmalarını talep ediyoruz.” SİNE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.