Kaçırılıp tehdit edildi

Doğukan Yeni

Doğukan Yeni

  • Kendisini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını ve tehdit edildiğini belirten Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi Üyesi Doğukan Yeni, “Bizi korkutamazlar” dedi.

Daha önce de çeşitli tarihlerde hem kendisinin hem de ailesinin polislerce taciz edildiğini söyleyen Yeni, 7 ay önce polislerin ailesini arayarak, “Oğlunuz örgüt propagandası yaptı. Bu yüzden aranıyor, karakola gelin” dediğini aktardı. Bunun üzerine karakola giden babasına "Oğluna söyle bu işten uzak dursun, oğlunu götürürler, dağa kaçırırlar" denildiğini söyleyen Yeni, babasının ise "Ben de 30 senedir bu partiye hizmet veriyorum. Götürselerdi beni götürürlerdi. Şu anda oğlum legal bir partinin gençlik çalışmasını yürütüyor" yanıtını verdiğini kaydetti. 

Karakol yerine ‘amir’e

Yeni, 25 Ağustos’ta ise kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldığını belirterek, şunları paylaştı: “Ataşehir’de otobüs beklediğim durakta sivil bir araç önümde durdu. Durakta, yabancı uyruklu biri daha vardı. Onun kimliğini aldılar. Sonra, bana ‘Sana da GBT yapacağız, gel buraya’ dediler. Normalde Genel Bilgi Taraması’nı telefonda yaparlar ama başkasını aradılar. Sonra yabancı uyruklu kişinin kimliğini geri verdiler. Ardından benim kimlik bilgilerimi telefondaki kişiye aktardılar. Beni araca bindirmek istediler. Babamı aramak istediğimi söyledim. İzin vermeyerek, kendilerinin arayacaklarını söylediler. Elimden telefonumu alıp zorla arabaya bindirdiler. ‘Aranman var, seni amire götüreceğiz’ denildi. ‘Ne amiri beni karakola götürmeniz gerekmez mi?’ diye itiraz edince ‘Amir buralarda’ dediler.”

Tutuklamakla tehdit etti

Araçla yaklaşık 15 dakika uzak bir noktaya götürüldüğünü belirten Yeni, daha sonra “amir” dedikleri kişinin de arabaya bindiğini söyledi. Arabaya binen kişinin kendisini tutuklamakla tehdit ettiğini söyleyen Yeni, şöyle devam etti: “Arabaya binen amir, beni daha önce uyardığını bunun ikinci olduğunu söyledi. ‘Üçüncüsünde sana farklı yaklaşırım, dördüncüsünde seni cezaevine atarım’ diyerek tehditlerini sürdürdü. Daha sonra bana birkaç görüntü gösterdi. Bu görüntülerde benim olduğumu da iddia etti. Ben de her partide olduğu gibi bir partinin gençlik meclisinde çalışma yürüttüğümü söyledim.” 

Yıldırmaya çalışıyorlar

Daha sonra bırakıldığını dile getiren Yeni, “Bastırmaya, korkutmaya, yıldırmaya çalışıyorlar ama biz yılmayız. Direk ‘Öldürürüz’ demiyorlar ama onu demeye getiriyorlar. Mücadeleyi devam ettirecek binlerce arkadaşım vardır. Bizi korkutamazlar” dedi. Gençlik Meclisi’nin özel savaş politikalarına karşı mücadele ettiğini ve bu nedenle devletin kendilerine yöneldiğini kaydeden Yeni, "Gençler taviz vermediği, dik durduğu sürece sonuç alamazlar. ‘Li dijî şerê taybet, têkoşînek bi heybet’ kampanyamız sürüyor. Bu baskılar, sindirme politikaları bizi çalışmalardan alıkoymayacaktır” dedi. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.