Kaderi katletmişler

Kadın Haberleri —

Çocuk gelin

Çocuk gelin

  • Sêrt’in (Siirt) Perwarî (Pervari) ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde bir kız çocuğunun yaşadığı şiddet, tecavüz ve katledilme biçimi akıllara durgunluk verdi.

Sêrt’in (Siirt) Perwarî (Pervari) ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde bir kız çocuğunun yaşadığı şiddet, tecavüz ve katledilme biçimi akıllara durgunluk verdi.

Çocuk yaşta “evlendirilen” ve 8 yıl önce av tüfeği ile intihar ettiği ileri sürülen 14 yaşındaki Kader Ertem’in kayınpederi olduğu belirtilen Tahir Atak tarafından katledildiği ortaya çıktı. Tahir Atak, tutuklandı.

Olay intihar değil

Olay, 12 Ocak 2014'te Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde meydana geldi. 12 yaşında zorla “evlendirilip”, 13 yaşında doğum yapan ve 14 yaşında odasında av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü bulunan Kader Ertem ile ilgili yürütülen soruşturmada, 8 yıl sonra olayın intihar olmadığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 14 Aralık'ta Kader Ertem'in kayınpederi Tahir Atak, evlendirildiği şahıs M.A, ve Ş.A. ile İ.A. gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre şüphelilerin sorgusunda, Kader Ertem'i kayınpeder Tahir Atak'ın 'ilişkisi olduğu' iddiasıyla katlettiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tahir Atak, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, Batman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Neler olmuş?

Kader Ertem'in ölümünün ardından 17 Mart 2014'te Siirt 1'İnci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Kader Ertem'in olay gününde askerde olan eşi M.A'ya, 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' suçundan 8 yıl 4 ay, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 2 yıl 4 ay olmak üzere toplam 10 yıl 8 ay ceza verilmişti.

Babası ve Tahir Atak’ın cezası ertelenmiş

'Nitelikli cinsel istismar suçuna yardım etme' suçundan yargılanan Kader Ertem'in babası M.E. ile kayınpederi Tahir Atak'a 4'er yıl 2'şer ay, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti, bu cezaları 5 yıl süreyle denetime tabi tutularak hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar vermişti. SİİRT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.