Kadın adayların temposu yüksek

Kadın Haberleri —

Yeşil Sol Parti

Yeşil Sol Parti

  • Seçim çalışmalarını tüm kentlerde sürdüren Yeşil Sol Parti, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde “Birlikte kazanacağız, birlikte değiştireceğiz” mesajı verdi.

Yeşil Sol Parti Tekirdağ milletvekili adayı Muazzez Orhan Işık, Tekirdağ’ın Kızılpınar Mahallesi'nde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Ev sahipleri Işık’ı ilgiyle karşılayarak sohbet etti. Işık, davet edildiği düğünde de “Birlikte kazanacağız, birlikte değiştireceğiz” diyerek, seçim çağrısında bulundu.

Erzirom’da hedefi en az iki milletvekili olarak belirleyen Yeşil Sol Parti’nin çalışmaları, Hınıs, Tekman ve merkezde olmak üzere üç koldan yürütülüyor. Hınıs’taki çalışmalarda kentin milletvekili adayı Ayşan Tarlan yer alıyor. Ev ev gezen milletvekili adayları halktan hem destek talep etti hem de seçimlere katılmaya çağırdı.

Agirî’de ise çalışmalar Taşlıçay ve Bazid’de (Doğubayazıt) devam etti. Veki adayı Nejla Demir, Bazid’in Sarıbıyık mahallesinde onlarca kişiyle halk buluşması gerçekleştirdi. Demir, seçimde dört vekil çıkartacaklarını vurguladı. Demir’in kısa konuşmasının ardından yurttaşlar halay çekti.

Yeşil Sol Parti, Muğla'daki seçim çalışmaları kapsamında Güllük Alevi Derneği’nde Alevi yurttaşlarla bir araya geldi. Buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu Alevi Masası Eşsözcüsü Songül Tunçdemir ve Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarından Derya Hezer de katıldı. Son 20 yılda Aleviler üzerinde gerçekleştirilen asimilasyona değinilen buluşmada konuşan Songül Tunçdemir, Alevilerin haklarının gasp edilmesine karşı bir arada olmanın önemine değindi.

Datça’da da halk buluşması gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olunduğu dile getirildi. Buluşmada söz alan Beyza Üstün, “Bütün yoldaşlarımıza sözümüz var, hep beraber özgürleşeceğiz” dedi.

Muğla’nın Menteşe, Milas, Bodrum gibi birçok ilçesinde stant çalışmaları, pazar ziyaretleri, bildiri dağıtımları gerçekleştirildi.

Adana'nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla halkla buluşmaya devam ediyor. TÖP Adana İl Örgütü, Yeşil Sol Parti Mersin adayı Perihan Koca ile Yeşil Sol Parti Adana adayları Sevil Aracı ve Munir Korkmaz'ın katılımıyla Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Osmaniye İl Örgütü de seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde mahalle mahalle ev ev bildiri dağıttı. Adaylar Sevdul Aydın ve Sabahattin Okuducu, yurttaşlarla bir araya gelerek, Yeşil Sol Parti için oy istedi.

Yeşil Sol Parti Mersin Gençlik Meclisi, Tarsus ilçesinde şölen düzenledi. Şahin Mahallesi'ndeki şölene Yeşil Sol Parti Mersin adayları Hamdiye Kırıcı ile Şerif Durmaz'ın yanı sıra yüzlerce genç ve yurttaş katıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.