Kadın Gündemi'nden kısa kısa

Kadın Haberleri —

.

.

  • İstanbul'da görülen taciz davasında fail önce inkar etti, ardından siyasi dedi, sonra kabul etti. Fakat mağdur sorgulandı.

İstanbul’un Avcılar ilçesinde bulunan Ambarlı Mahallesi’nde 18 Eylül 2021 tarihinde fail Mürsel Yağcı uzun zamandır tanıdığı, aynı zamanda beraber iş yaptığı H.A. isimli kadını, ev eşyası bakması için götürdüğü evde taciz etti. H.A’nın şikayeti üzerine gözaltına alınan fail Mürsel Yağcı, H.A. ile evde siyasi tartışmalar yaşadıklarını ve H.A.’nın PKK’li olduğunu, bundan dolayı da kendisine iftira attığını öne sürdü. Fail Yağcı daha sonra serbest bırakıldı. 

Soruşturması tamamlanan davanın ilk duruşması 30 Haziran’da görüldü. Duruşmada fail Yağcı, “2010 yılından beridir tanırım. Kendisinin siyasi görüşünü bilirim. Bu olayları yapsa sebebinin siyasi görüşü olduğunu düşünüyorum” dedi. H.A.’nın ifadesinin okunmasından sonra fail Yağcı, tacizi kabul ederek, bundan rahatsız olmadığını savundu. Failin suçunu kabul etmesi ardından H.A.’nın taciz sıradan neden çığlık atmadığı sorgulandı. Duruşma 21 Aralık’a ertelendi.

Kadın gözünü kör etmeye “haksız tahrik indirimi”

Ankara’da şiddet ve tehdit nedeniyle birçok kez koruma kararı aldıran Y. O.’yu yeni bir koruma kararı aldırdığı 26 Nisan 2016 tarihinde katletmeye çalışan Ömer Faruk Ayvaz’a “Haksız tahrik" indirimi uygulanarak verilen 10 yıl 6 ay hapis cezasının itiraz edildiği Yargıtay kararını verdi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi yerel  mahkemenin verdiği “Haksız tahrik” indirimini uygun bularak, temyiz isteminin esastan reddine karar verdi. 

Şu anda da fail Ayvaz’ın ısrarla takip ettiği ve öldürmeye çalıştığı, bir gözünü kör ettiği Y. O.’nün can güvenliği bulunmuyor.

 

Katil Fatih Gökçe’nin cezası kesinleşti

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan’ı işkence ederek katleden Suphi Altundöken ile işbirliği yaparak katletmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Fatih Gökçe “nitelikli cinsel saldırı” suçundan verilen 24 yıl hapis cezası Yargıtay’da bozulmuştu. Yerel mahkemenin ikinci kez verdiği “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 24 hapis kararını görüşen Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu kararı onadı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.