Kadın Meclisleri’nden yeni mücadele hattı

Kadın Haberleri —

.

.

  • KCDP Kadın Meclisleri, yeni dönem mücadele hattı kapsamında gerçekleştirdikleri toplantının kararlarını duyurdu. Tüm ülkede eylem halinde olacaklarını açıklayan kadınlar,  “Görmek istemedikleri her yerde karşılarında bulacaklar” dedi.

HABER MERKEZİ

“Anayasayı, yasayı, sözleşmeyi uygula” sloganıyla yeni bir mücadele hattı başlatan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Kadın Meclisleri, bu kapsamda 16 Mayıs’ta (Pazar) 6 ülkeden ve Türkiye’nin 73 ilinden 750 platform üyesinin katılımıyla online toplantı gerçekleştirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı ve ardından yaşananların ele alındığı toplantıda, bir dizi kararlar alındı. 
 
Kararlar

Mücadeleye devam kararlılığını vurgulayan kadınların aldıkları kararlar şöyle:

  • “l Şimdiye dek örgütlü mücadelemizi ülkenin her yerinden yükselttiğimiz gibi tüm illerde ‘Anayasayı, yasayı, sözleşmeyi uygula’ sesleri yükselecek. Mücadele alan örgütlerimizle bu mücadelenin başka yönlerini de ele alacağız. Bütün haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı bütün meydanlardan kitlesel ve eş zamanlı eylemler yapacağız.
  • Hukuksuzluklar karşısında mücadele eden toplumsal kategorilerle yollarımızı buluşturacak yöntemler geliştireceğiz.
  • Kadın hareketi içerisindeki tüm deneyimimizle toplumsal muhalefete yön vereceğiz. Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi gibi bu mücadeleyi de hedefli yürüteceğiz.
  • 6284’ü tüm topluma nasıl anlattıysak şimdi onunla birlikte uygulamakla yükümlü oldukları Anayasayı her yerde anlatacağız. Anayasa kitapçığı elimizden düşmeyecek, görmek istemediklerinde karşılarında bulacaklar. Temel hak ve hürriyetlerimize sahip çıkacak ihlal ettikleri durumda tüm çelişkileri göstereceğiz.
  • Hukuksuz genelgelere karşı tüm var olan hukuki yolları kullanacağız. Danıştay’a iptal başvuruları yapacağız. Temel hakları ihlal edilen toplumsal kesimler mücadelesini birlikte yürütmek için bize başvurabilecek.
  • Siyasal hattımızı anlattığımız, toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı hukuksuzlukları anlattığı, mücadelelerini paylaştığı sosyal medya çalışması yapacağız. Bu çalışmada çeşitli video içerikleri, animasyonlar, yayınlarla mücadelemizi her yere ulaştırmaya çalışacağız.
  • 1 Temmuz İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kalkma tarihi yaklaştığında yine aynı hattımız çerçevesinde bu sefer İstanbul Sözleşmesi’ni öne çıkaracağımız planlar yapacağız. Tüm ülkede ayakta olacağız.”
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.