Kadınlar Faraşîn’den seslendi: Birlik olalım

Kadın Haberleri —

Faraşîn Yaylası

Faraşîn Yaylası

  • Türk devletinin KDP ortaklığında Kürdistan’ın işgali ve gerillanın imhasını amaçlayan saldırılarına tepki gösteren Faraşîn Yaylası’ndaki kadınlar, Kürtlerin işgale ve ihanete karşı omuz omuza mücadele etmesi ve birlik olması çağrısında bulundu. 

Türkiye’nin Başûrê Kurdistan’ın Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik KDP ortaklığındaki saldırıları sürüyor. İşgal amaçlı yürütülen havadan ve karadan saldırılarda ilerleyemeyen Türk ordusunun kimyasal silah kullandığı belirtildi. 

KDP bölgesi dışında Bakurê Kurdistan’ın sınır hattı üzerinden de saldırılar düzenleyen Türk ordusu, insan yaşamı ve doğa üzerinden ciddi tahribatlara yol açtı. 

Bakurê Kurdistan’ın Başûr hattına açılan sınır hattı üzerinden yapılan işgal saldırılarına ve doğa talanına karşı Şirnex’in (Şırnak) Bêşebab (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Faraşîn Yaylası’ndaki kadınlar tepki gösterdi.

.
Ayşe Ataman

Kürtlerin huzuru birlikten geçer

Mezopotamya Ajansı’na konuşan kadınlardan Ayşe Ataman, yaylanın askeri kuşatma altında olduğunu belirterek, saldırıların yaşamlarını zorlaştırdığını, ciddi zorluklar yaşadıklarını dile getirdi. Kuşatmadan kaynaklı yaylalara geçişlerin zor yapıldığını belirten Ataman, “Büyük bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Biz haklı bir mücadele yürütüyoruz. Kimseden de korkmuyoruz. Artık bu zulüm son bulmalı. Bunun için Kürtlerin birlik olması gerekiyor. Ancak bu şekilde huzur ortamı sağlanabilir” dedi. 

.
Hayat Aykut

Dört bir yandan saldırı altındayız

Engellemeler nedeniyle Koçerlerin sürekli yayla değiştirmek zorunda kaldığını ifade eden Hayat Aykut, “Koçerler bu yıl Marinos ve Faraşin bölgelerini tercih etti. Haziran ayında artık Mêrgê Sotî yaylasına geçeceğiz. İdare etmekte zorlanıyoruz. Savaşın etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz. Dört bir yandan saldırı altındayız” diye konuştu. 

.
Hanım Ataman

Omuz omuza mücadele etmeliyiz 

Koçerlerden Hanım Ataman, Kürtlerin saldırılara karşı birlik olması çağrısı yaparak, “Anneler büyük acılar çekti. Kürtlerin işgale ve ihanete karşı omuz omuza mücadele etmesi ve birlik olması gerekiyor. Ancak bu şekilde kimyasal silah saldırılarını durdurabiliriz” diye belirtti. 

Bu topraklara barışı Kürtler getirecek

Kürt düşmanlığında tüm güçlerin birlik olduğunu belirten Ataman, “Artık bu savaşın son bulmasını istiyoruz. Kürtlere saldırı olduğunda, herkes sessiz kalıyor. Çünkü Kürtlerden korkuyorlar. Kürtlerden korkmayın, bu topraklara barış ve huzuru Kürtler getirecek” dedi.

ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.