Kadınlar seçim için seferber

Kadın Haberleri —

Düsseldorf 2023 Türkiye seçim çalışması

Düsseldorf 2023 Türkiye seçim çalışması

  • Avrupa’nın birçok ülkesinde Türkiye’de gerçekleştirilecek olan seçimler için çalışma yürüten kadınlar, “seçimden zaferle çıkana kadar” hiç durmadan, aralıksız çalışacaklarını belirtti.

Avrupa’da kadınlar Yeşil Sol Parti’nin seçim zaferi için kolları sıvamış durumda. 2 Nisan’a kadar seçmen kaydı için seferber olan kadınlar şimdi de seçmenleri ikna ve sandığa taşımak için çalışıyor. Bunun için standlar açıyor, bildiriler dağıtıyor, ev ziyaretleri yapıyor, esnaflara, kahvelere de gidiyor. 

Seçim çalışmasının en yoğun hissedildiği ülkelerin başında Almanya geliyor. Almanya’nın Düsseldorf kentinde Yeşil Sol Parti Kadın İttifakı gönüllüleri Düsseldorf Demokratik Kürt Kültür merkezinde bir araya geldi. Bir aydır düzenli olarak toplantılar yapan ve seçime dönük çalışmalar yürüten kadınlar, önümüzdeki günlere ilişkin de çalışmalarını planladı. Düsseldorf, Wuppertal, Krefeld, Grevenbroich ve Mönchengladbach şehirlerinde stand açacak ve Yeşil Sol Parti’ye oy vermenin neden önemli olduğunu anlatacak.  

Kadınlara durmak yok

İsveç’in Stockholm kentinde 2 Nisan’a kadar seçmen kaydı için çalışan kadınlar şimdi ise seçmenleri bilgilendirme ve ikna için çalışıyor. Yeşil Sol Parti İsveç temsilcisi ve Amara Kadın Meclisi Sözcüsü Ruken Yetişkin, “2 Nisan’a kadar seçmen kayıtlarını kontrol ettik, yeni kayıtları yaptırdık” dedi. Kadınların Stockholm’deki seçim çalışmalarında aktif olarak yer aldıklarının altını çizen Yetişkin, “Şimdiye kadar 4 bölgede stand açtık, 4 kahveyi de ziyaret ettik. Seçmenlere Yeşil Sol Parti’yi anlattık, Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorununun çözümü için Yeşil Sol Parti’nin kazanmasının hayati olduğunu anlattık” dedi. Standlarının açık olduğunu ve Stockholm’ün tüm bölgelerine stand açmaya devam edeceklerini söyleyen Yetişkin, “İsveç’in Helsinborg kentinde coşkulu bir seçim bürosu açılışımız oldu. Uppsala’da da bir seçim bürosu için arayışımız sürüyor” diyerek ekledi: “Seçim bitene, seçimden zaferle çıkana kadar kadınlar olarak hiç durmadan, aralıksız çalışacağız.”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.