​​​​​​​Kadınlara ilk yardım eğitimi

Kadın Haberleri —

İlk yardım eğitimi / Halep

İlk yardım eğitimi / Halep

  • Halep’te 25 kadın Kongra Star’ın düzenlediği ilk yardım eğitimine katıldı. Kadınlar, özellikle saldırılar ve acil durumlara hazırlıklı olmak için bu eğitime katılmak istiyor.

Kongra Star Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Sağlık Komitesi 31 Temmuz Pazartesi günü ilk yardım eğitim devresi başlattı. Bu kapsamda 25 kadına yara, yanık, kırık, kanama ve boğulma tedavi yöntemleri ve alternatif tıp eğitimi veriliyor.

Eğitime katılma nedenine ilişkin ANHA’ya konuşan Rolyan Hemûd (16) adlı genç kadın, "Evde veya çevremde bir şey olduğunda ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum” dedi.

Gelecekte tıp okumak istediğini belirten Rolya, bu eğitimin ön basamak olduğunu ekledi.

Saldırı dönemleri için de önemli

Mizgin Ali de özellikle savaşların ve saldırıların olduğu dönemlerde bu tür eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Savaş halen devam ediyor. Acil müdahale gerekebilir. Bu yüzden hazırlanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Komitenin temel amacının sağlıklı bir toplum oluşturmak olduğunu ifade eden Sağlık Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Nisrin Mihemed ise "Her zaman savaşa veya felakete hazırlıklı olmak için herkesi eğitmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan toplumun özellikle kadınların sağlık konusunda deneyimli olmasına özen gösterdiklerini kaydeden Nisrin, bir veya iki ayda bir eğitim devreleri açacaklarını söyledi. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.