Kadınlara park da çok görüldü 

Kadın Haberleri —

  • Şirnex’in Cizîr ilçesinde her Çarşamba kadınlara ayrılan Surdibi Parkı, Cizre Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından kafeye çevrildi. 

Şirnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde HDP yönetiminde olan belediye, 2019 yılında Dicle Nehri kıyısında bulunan Surdibi Parkı’nda, haftanın her Çarşamba gününe özel kadınlar için alan oluşturdu. Kadınlar için ayrılan alan, belediyeye kayyum atanmasının ardından kapatıldı. Kayyum, daha sonra alanı kafeye çevirdi.

.
Berivan Kutlu

İlk iş kadın kazanımları

Parkın kapatılarak kafeye dönüştürülmesini kadın düşmanlığı olarak değerlendiren görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu, kadın kazanımlarını yok eden kayyuma karşı karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Kutlu, kadınların her hafta parkta bir gelerek birlikte vakit geçirdiklerini ancak alanın kafeye çevrilmesiyle kadınların parka uğramadığını belirtti. 

Mücadeleye devam

Kadın kazanımları yok ederek, yaşam alanlarının daraltıldığını belirten Kutlu, “Bu park, bu zihniyetin bir fotoğrafıdır. Kayyum zihniyeti nedir ve nasıl yürütüyor, bu parkta görebilirsiniz. Kadınlar o gün kendini özgür ve rahat hissediyorlardı” dedi. 

Kayyumun ilk çalışmasının kadın kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Kutlu, tüm saldırılara rağmen mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

JINNEWS - ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.