Kadınlardan ‘İntikam alma’ davası

Kadın Haberleri —

 HEDEP Kadın Meclisi, Kobanê Davası açıklama

HEDEP Kadın Meclisi, Kobanê Davası açıklama

  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kadın Meclisi, Kobanê Davası’nın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Kobanê Davası’nın kadın mücadelesine dönük bir “intikam” ve “düşmanlık” davası olduğuna dikkat çekildi.

“Bu karanlıktan çıkış uzak değil” ve “Diktatöre boyun eğmeyeceğiz” dövizlerinin taşındığı açıklamada, “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı. Açıklamaya HEDEP Milletvekilleri, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcilerinin yanı sıra Barış Anneleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Açıklamayı yapan HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, davanın aynı zamanda halkların ve eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik iktidarın baskı politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

Türkoğlu, “Biz eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten kadınlar olarak, Sebahat Tuncel’in özgürlük mücadelesinde yolları kesişmiş kadınlar olarak bu iktidarın kadın düşmanı politikalarının tanığıyız. Kürt halkına yönelik düşmanlık politikalarının tanığıyız. Yargı kumpas davalarının tanığıyız” dedi.

‘DAİŞ’e karşı mücadele etmemek suç’

“Kobanê’de insanlar DAİŞ’e karşı mücadele ederken aslında bir yaşamı kendi yaşam haklarını savundular. Bütün dünya bunu sahiplendi” diyen Türkoğlu devamında şunları kaydetti: “DAİŞ’e karşı mücadele etmemek suçtur. DAİŞ’in politikalarına karşı durmamak suçtur. Hepimiz Êzidî kadınları köle pazarlarında nasıl satıldığını gördük. Biz mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda bu davayı boşa çıkarıp mücadelemizle iktidarın suçunu teşhir edeceğiz ve iktidarın suçlarının yargılanması için bu davanın takipçisi olacağız.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.