Kalıplaşan yargıları da kırarız

Kadın Haberleri —

Sima Ari

Sima Ari

  • Yeşil Sol Parti Ankara 2. Bölge milletvekili adaylarından Sima Ari, genç ve kadın olarak kalıplaşan yargıları kıracaklarını belirterek, “Hep birlikte özgürleşeceğiz" dedi.

Listelerinden en çok kadın adaya yer veren Yeşil Sol Parti, gençliğin temsiliyetine de öncelik tanıdı. Yeşil Sol Parti’nin genç ve kadın adaylarından biri de Ankara 2. Bölge adaylarından Sima Ari. Aslen Wanlı (Van) olan ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitiren 23 yaşındaki Sima, bir Kürt olarak mücadelenin doğduğu anda başladığını söyledi. Jinnews'ten Melek Avcı'ya konuşan Ari, “Bir Kürt olarak, her zaman her şeyin içerisindeydim ve büyüdükten sonra anlıyorsunuz ki bunları siyasi alana da taşımak gerekiyor. Sesimizi daha iyi duyurmamız gerekiyor. Bundan kaynaklı şu an Yeşil Sol Parti’deyim. Yeşil Sol Parti’nin öncesinde de annem ve babam hep HDP’nin içerisindeydi. Burada olmamın en büyük destekçileri de annem ve babam. Asimile olmaya doğru giderken, bir yol ayrımına girdik. Bu yola girmeye karar verdik ve yolumuzun doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Aşamayacağımız zorluk yok

Seçim çalışmaları sırasında çok olumlu karşılandıklarını dile getiren Ari, “Gençlere, kadınlara ve büyüklerimize kendimizi tanıtabileceğimizi, kendimizi inandırabileceğimizi, anlatabileceğimizi ve onların bizi anlayabileceklerine inanıyorum. Zorlu bir yoldayız ama aşamayacağımız hiçbir şey yok, etraftan çok güzel dönüşler alıyoruz. Enerji olarak çok iyiyiz. Yeşil Sol Parti, kadınlara ve gençlere fırsat sunuyor” şeklinde konuştu.

Buraya ait hissediyorum

Parti adaylığın ardından kendini burada hiç yabancı hissetmediğini dile getiren Ari, şöyle devam etti: “Ben hem bir kadın olarak hem de bir genç olarak kendimi buraya ait hissediyorum. Başladığımız yolda ne kadar destekçimiz olduğunu işin içerisine girdiğimizde görüyoruz. Diğer partilerin aksine bir ayrım söz konusu olmadan herkesi yanımıza davet ediyorum. Bizimle tanışsınlar.”

Hep birlikte özgürleşeceğiz

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin kader seçimi olduğunu belirten Ari, şunları ekledi: "Bu sisteme bir son vermemiz gerektiğine inanıyorum. Yeşil Sol kadınlar olarak kalıplaşmış yargıları aşacağız. Sadece aileden ibaret değiliz, özgürleşeceğiz ve herkesin özgür olmasını sağlayacağız. Haksızlıklara artık ‘dur’ dememiz gerekiyor. Din, dil, ırk, mezhep fark etmeksizin hepimiz için Yeşil Sol Parti’ye oy verip neler yapabileceğimizi görmelerini istiyorum." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.