Kamaç: Tarihi misyonun farkındayız

Mehmet Kamaç

Mehmet Kamaç

  • Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı içinde Yeşil Sol Parti'den Amed 7. sıra adayı olan İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Türkiye siyasetinde şimdi ittifaklar dönemi olduğunu, Kürtlerin de Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı'nı inşa ettiklerini hatırlattı.

MUSTAFA DOĞAN

Seçim startı verildikten sonra halkın içinde olduğunu, mahalle ve esnaf ziyaretlerinin devam ettiğini kaydeden Kamaç, "Halkımızın içerisindeyiz. Halkımız bu sürece dönük bir irade ortaya koyuyor. Bir değişime ihtiyaç olduğunu sokakta, halkımızda görüyoruz. Çok istençli ve arzulular. Belki bir ay öncesine kadar böyle bir heyecan söz konusu değildi ama seçim yaklaştıkça çok ciddi bir ilgi ve alaka var. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’ta halkımız kararını verecek" şeklinde konuştu. 

Ana kaynağı Kürt sorunu

"Hepimizde biliyoruz ki yüzyıldır hepimize ağır bir şekilde bedel ödeten Kürt sorunu, en temel sorundur" diyen Kamaç, Kürt sorunu çözülmediği sürece, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, eşitsizliğin de süreceğini kaydetti. 30-35 milyon Kürt'ün ana dilinin inkar edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Kamaç, "Ana dil meselesinde her zaman 'Dil varlığın evidir' diyoruz. Varlığınız dilinizle yasaklanıyor, dilin yasaklanıyor olması kabul edilemez" diye konuştu. Tecrit uygulamasına da işaret ederek Meclis'te bu konuyu gündeme getireceklerini kaydeden Kamaç, şöyle devam etti: "Siyasetçilerin rehin edilerek cezaevine atılması ve cezaevinde de ciddi baskılarla karşılaşıyor olmaları hukuksuzluktur. Tecrit, cezaevinde rehin alınmalar; bunların hepsi birbiriyle bağlantılıdır ve ana kaynağı Kürt sorunudur."

Sadece bir kentin vekili olmayacağız

Amed'de halkla iç içe olduklarını, sorunlarını dinlediklerini ifade eden Kamaç, şunları ekledi: "Meclis'e gittiğimizde, biz kendimizi sadece bir kentin vekili olarak göremeyiz. Amed ile simge haline gelmiş, esasta bu ülkedeki inkar, adaletsizlik, Kürt sorununun çözümü için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Omuzlarımıza yüklenen tarihi misyonu yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Halkımız bizi Meclis'e  bir misyon yükleyerek gönderiyor.” dedi.

 

*****

Mehmet Kamaç kimdir?

Kamaç, 1977'de Van'ın Çatak ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Van'da, ortaöğrenimini ise siyasi nedenlerden dolayı 7 yılını geçirdiği cezaevlerinde dışarıdan sınavlara girerek tamamladı. 17 yaşındayken 1994'te cezaevine giren Kamaç, 2000'de tahliye oldu. Lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamladı. Evli ve dört çocuk babası. Mazlum-Der, İnsan-Der ve Öze Dönüş Hareketi’nde yer aldı. Birçok siyasi ve sivil teşekkülde çeşitli düzeylerde görev alan Kamaç, İnsan ve Özgürlük Partisi’nin kurucusu ve şimdiki genel başkanı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.