Kampanya kamuya mal oldu

Kadın Haberleri —

.

.

  • TJK-E’nin Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürdistan’da kadınlara yönelik işlediği savaş suçlarından ötürü uluslararası mahkemelerde yargılanması amacıyla başlattığı kampanya için Almanyanın Hamburg ve Duisburg kentlerinde imza toplandı. 

HABER MERKEZİ

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) 25 Kasım’da başlattığı “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında imza toplama etkinlikleri devam ediyor. Almanya’nın Hamburg kentinde stand açıldı, Duisburg’da ise miting düzenlendi.

Hamburg’da Landesbrücken limanında açılan standı çok saydı kişi ziyaret ederek, imza verdi. Kampanyanın yürütücülerinden Reha Baran, Kürdistanın dört parçasında yaşanan kadına şiddet ve tecavüz politikalarının devletten bağımsız olmadığını, emrini bizzat diktatör Erdoğan ve AKP hükümetinin verdiğini söyledi. 

Tüm faillerin yargı önüne çıkması gerektiğini belirten Baran, bu kampanyanın her gün daha da kitleselleşerek, kamuoyuna mal olduğunu vurguladı.

Kadınlar daha fazla kenetlenecek

Kadın hakları aktivisti Anja Flach ise konuşmasında kadına karşı şiddetin kadın dayanışması ile geriletilebileceğini belirtti.

“Özgür kadın düşüncesine sahip kadınların diktatörlerin ve gerici rejimlerin hedefidir” diyen Flach, kadınların birbirine daha fazla sahipleneceğini, kenetleneceğini sözlerine ekledi.

İmza etkinliği, “Jin, jiyan, azadî” sloganı ve “Şervano” stranı ile sona erdi.

Erdoğan kadın kırımı suçu işledi

Duisburg’da da kampanya vesilesiyle bir miting düzenlendi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde Duisburg Forum önünde düzenlenen etkinlikte, Amara Çîya Meclis adına bir konuşma yaptı. Çiya, kampanyayla Erdoğan’ın feminicid suçuyla yargılanmasını hedeflediklerini anlattı, "Erdoğan faşist rejiminin kadın kırımı üzerinden yürüttüğü politikalara karşı alanlarda olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

İmza toplayan kadınların eylemi “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.