Kanser hastasının tedavisi engelleniyor

  • Lenf kanseri olan tutsak Veysel Alıcı’nın cezaevinde yaşamını idame ettiremediğini aktaran Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hastaneye sevk taleplerinin reddedildiğini duyurdu.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkati çektiği eylemlerinin 365’incisini İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde gerçekleştirdi. Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan İnisiyatif üyesi avukat Ömer Faruk Yazmacı, Konya E Tipi Cezaevi’nde tutulan 42 yaşındaki ağır hasta tutsak Veysel Alıcı’nın sağlık durumunu dikkat çekti. Yazmacı, 2012’de tutuklanan Alıcı’nın yargılamasının devam ettiğini kaydetti. Alıcı’ya 2013’te lenf kanseri teşhisinin konulduğunu aktaran Yazmacı, “Konya’da Meram Tıp Fakültesi’nde tedavisi başlamış ve sonrasında Ankara Tıp Fakültesi’nde devam etmiştir. Ankara Tıp Fakültesi’nde ameliyat olmuş ve bu ameliyatla lenf nodülleri alınmıştır. Ameliyattan sonra Konya’ya dönmüş ve kontroller için Ankara’ya gidiş geliş yapmaya başlamıştır. Tedavi süresince uzun süre kemoterapi almıştır” dedi.

Alıcı’nın kanser hastalığının yanı sıra kalp kapakçığında gevşeme olduğunu ifade eden Yazmacı, şöyle devam etti: “Eşi, son ziyaret sırasında parmaklarının aşırı şekilde şiştiğini gözlemlemiş ve mahpus tarafından ‘sol kolunda uyuşma başladığını, bağışıklık sisteminin kötüleştiğini ve dişlerinin dökülmeye başladığını’ aktarılmıştır. Dişlerinin dökülmesinden dolayı yemek yiyememekte ve aşırı derecede zayıflamıştır. Şişliklerden dolayı mektup dahi yazamamaktadır. Ağır olan hastalıkları ve bağışıklık sisteminin çökmesi nedeniyle hapishanede tek başına yaşamını devam ettirmekte zorlanmaktadır. Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra hastaneye gitme yönündeki tüm başvurulara olumsuz yanıt verildiğini ifade etmiştir. Yine psikolojik olarak da yıprandığını, koğuşların kalabalık olması nedeniyle 3 kişiye bir yatak düştüğünü ve yemeklerin plastik yoğurt kaplarında kalması nedeniyle bağışıklık sistemi zaten zayıf olan durumunun endişe verici hale geldiğini dile getirmiştir.” 

Alıcı’nın metabolizmasının zayıfladığını ve vücut direncinin düştüğünü vurgulayan Yazmacı, “Mart’ta yapılan tetkiklerde; ‘kasık bölgesi, karın ön duvarının sağ ve soldaki alt kısımlarda 10 mm’yi geçmeyen 2 adet lenf nodülü bulunmaktadır. Her iki akciğer posterior segmentlerde yoğunluk artışları izlenmektedir. Dalak hilusunda 8 ve 10 mm aksesuar dalak lehine değerlendirilen 2 adet nodüller izlenmektedir’ denilmektedir” bilgilerini paylaştı. Yazmacı, lenf kanseri hastalığının yanı sıra başka hastalıkları olan, durumu gittikçe kötüleşen, cezaevinde iyileşme ve tedavi olanağı bulunmayan Alıcı’nın tutukluluğunun sonlandırılarak, sağlıklı koşullarda tedavisinin devamı için acil olarak tahliye edilmesini istedi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.