Kapı kapı örgütleneceğiz

Kadın Haberleri —

.

.

  • ’İsyanımız erkek egemenliğine, ısrarımız özgür ve eşit yaşama’ şiarıyla 12. Konferansı’nı gerçekleştiren HDK Kadın Meclisi, özgürlüğün sanal medyada gerçekleşemeyeceğine vurgu yaparak, toplumsal örgütlenmenin de kapı kapı dolaşarak sağlanabileceğini kaydetti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, “İsyanımız erkek egemenliğine, ısrarımız özgür ve eşit yaşama” şiarı ile Labella Davet Salonu’nda 12’nci Genel Kadın Konferansı’nı gerçekleştirdi. 

28 Ocak’ta gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını HDK Eşsöczüsü Esengül Demir'in yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da konuştuğu konferansta TJA, Demokratik Alevi Derneği (DAD) ve birçok HDK bileşeni siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcisi söz aldı.

Tecrit ve savaş temel gündem oldu

Siyasal sürece ilişkin yapılan tartışmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit ve bu tecridin diğer cezaevlerine yayılması, savaşı, ekolojik kıyım, Alevilere ve Kürtlere dönük baskılar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi, Anayasa değişikliği, kadına yönelik şiddet, tecavüz, işkence, göçmen ve mülteci kadınların yaşadığı sorunlar ele alındı. Konferansta sorunların kaynağı olan AKP-MHP iktidarına karşı toplumsal örgütlenmenin ve mücadelenin önemine dikkat kadınlar, 21’inci yüzyılın kadın yüzyılı olacağını vurgulandı.

Kadına yönelik baskılar konuşuldu

Örgütsel durum değerlendirmesinde kadın meclisleşmesine dikkat çeken kadınlar kararlaştırılan meclisleşmenin hayata geçmesi gerektiği üzerinde durdu.

HDK’nin toplumsal bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktığına vurgu yapan kadınlar, HDK’nin farklı temsiliyetler, görüşler, bileşenler ve inançlar üzerinden var olduğunu belirtti.

Sağlık hakkına ulaşma ve emeklilerin yaşadığı sorunları, kadınların sendikal, emek alanında yaşadığı zorlukları konuşan kadınlar, bunlara dönük çözüm önerileri sunarak, asıl çözümün kadın mücadelesinde olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de baskı, şiddet ortamına dikkat çeken kadınlar, yürüttükleri tartışmalarda sistemin değişmesi gerektiğini ortaya koydu. Değişim ve özgürlüğün de sanal medya üzerinden gerçekleşemeyeceğine vurgu yapan kadınlar ancak kapı kapı dolaşarak toplumsal örgütlenmenin sağlanabileceğinin altını çizdi.

51 kişilik Genel kadın Meclis oluşturuldu

Konferansta, Türkiye ve Kurdistan’da yaşanan sorunlara ve örgütsel duruma dair eleştirilere dönük çözüm önerilerinin yer aldığı konuşmaların ardından karar önergesi okundu. Alına kararlar oylamaya sunuldu. Kararlar üzerinde uzlaşıya varıldı. Daha sonra sonuç bildirgesi okunarak oylamaya sunuldu. Konferansta 51 kadının yer aldığı genel meclis listesi okundu.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.