Karakoç ve Ocak anıldı

  • İHD İstanbul Şubesi, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’u mezarı başında andı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesi, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında 1995’te gözaltına alındıktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’u mezarı başında andı. Gazi Mezarlığı’nda yapılan anmada, Ocak’ın mezar başından Karakoç’un mezarına kadar kaybedilenlerin fotoğrafları ve karanfillerle yürüyen kitle, Karakoç ve Ocak’ın fotoğrafının bulunduğu pankartı taşıdı. Anmaya Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) ve Birleşik Mücadele Güçler (BMG) de destek verdiği anmaya çok sayıda kişi katıldı. 

Rıdvan Karakoç’un ağabeyi Hasan Karakoç, 26 yıldır kayıplara ilişkin mücadele etiklerini belirterek, onların yolunda ve izinde olduklarını ifade etti. “Devletin içerisindeki katiller, taşeron örgütlerin katlettiği biri de ağabeyim. 26 yıldır baskıya, zulme, işkence ve kaybedilme korkusuna rağmen bu mücadeleyi inatla sürdürüyoruz” diyen Karakoç, şunları ekledi: “İnatla, inançla mücadele ediyoruz. Binlerce insan bu mücadele ile hayattan koparılmaktan kurtarıldı. Kaybedilen, henüz akıbeti ortaya çıkarılmayan binlerce insanı da saygıyla anıyorum. Kardeşimin ve yoldaşlarının gözü arkada kalmasın. Mücadeleniz ilham kaynağımızdır.”

Konuşmaların ardından Hasan Ocak’ın mezarı başına geçildi. Ocak’ın mezarının üstü karanfillerle ve kaybedilenlerin fotoğraflarıyla donatıldı. Gözaltında kaybedilenler şahsında yapılan saygı duruşu sonrasında İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, yıllardır mücadele edildiğini ancak gözaltında kaybedilenlerin faillerinin korunduğunu ve kaybedilenlerin dosyalarının zamanaşımı gerekçesiyle kapatılmak istendiğini vurguladı.

Hasan Ocak’ın kardeşi Ali Ocak, kardeşinin cenazesini 26 yıl önce bulduklarını ve hala katillerin peşinde olduklarını dile getirdi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.