Karanlığa karşı umut kadınlarda

Kadın Haberleri —

“Karanlığa karşı umut kadınlarda” Yaz Kadın Kampı

“Karanlığa karşı umut kadınlarda” Yaz Kadın Kampı

  • Mor Dayanışma’nın “Karanlığa karşı umut kadınlarda” şiarıyla düzenleyeceği 7’nci Yaz Kadın Kampı’nın Ege ayağı 19-20 Ağustos’ta Dikili’de başlıyor.

Mor Dayanışma, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Yaz Kadın Kampı için gün sayıyor. Ege, Marmara ve Güney’de yapılacak kampların startı 19-20 Ağustos’ta İzmir Dikili’de verilecek. Birçok etkinliğin düzenleneceği kamp programında müzik dinletileri, paneller ve farklı alanlarda atölyeler de yer alıyor.

 

Didar Gül

 

Ege, Marmara ve Güney’de

Üç ayrı bölgede yapılacak olan Yaz Kadın Kampı’na ilişkin bilgi veren Mor Dayanışma Merkezi Koordinasyon Üyesi Didar Gül, bir araya geldikleri kadınlarla dayanışmayı güçlendirmenin yanı sıra bilinç yükseltme çalışmaları da yürütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gül, “Başlangıçta merkezi tek bir kamp yapıyorduk. Yoğun ilgiyle karşılaşınca bu sene kampı üç bölgede yapma kararı aldık. Ege kampımızı 19-20 Ağustos'ta, Marmara ve Güney kamplarımızı ise 2-3 Eylül'de gerçekleştireceğiz” dedi.

Kamplar dayanışmayı büyütüyor

Kampların da yoğun katılımlı geçtiğini ifade eden Gül, “Başından beri çok güçlü kamplar yaptık. Birbirimize dokunduk ve bunu yaparken daha ileri bir bilinci açığa çıkardık. Her kampın kendi içerik ve teknik çalışmalarını bölgelere yansıtıyoruz. Kadınların kampı heyecanla beklediğini söyleyebiliriz. Yaratılan birliktelik kadın dayanışmasını güçlendiriyor ve katılımcılara yeni perspektifler katıyor. Birlikte olmak, böylesi bir ortamı paylaşmak, tanışmak, bir kadın örgütü çatısı altında olmak kadınların örgütlülüğünü büyütüyor” diyerek içinden geçtiğimiz zorlu süreçte dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Umut, örgütlü kadın mücadelesinde

Bu yıl “Karanlığa karşı umut kadınlarda” mottosuyla yapılacak olan kampın, kadınları karanlığa hapsetmek isteyen iktidara bir cevap niteliği taşıyacağını söyleyen Gül, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP, MHP, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi ile kadın düşmanlığını pekiştiren, kadınların yaşamlarına ve haklarına göz diken iktidar bloğu, kadınları karanlığa hapsetmek istiyor. Tam da bu yüzden kadın hareketinin önemli bir sloganı olan ‘Karanlığa Karşı Umut Kadınlarda’ dedik. İktidarın karşısına dikilen ve kazanan bir kadın hareketi var ve bu hareket kadınların üzerine çökmek isteyen karanlığı yırtabilecek güçte, çünkü örgütlü. Tam da buradan baktığımızda umut elbette örgütlü kadın mücadelemizin ta kendisine dönüşüyor.”

 

 

Panel ve konser olacak

İki gün sürecek kampta ilk gün “Felaketler ülkesi mi? Krizler sarmalı mı? Kadınlar ne yapmalı?” paneli ve Grup Dost Yürek’in konseri olacak. İkinci gün ise eş zamanlı, “Renkler ve haklar, Bir süreç olarak özgürleşme bağımsızlık korkusu, Erkek şiddetine karşı özsavunma haktır! Wengo atölyesi, Geçmişten günümüze sağlık! Kadın sağlığı ve beden politikaları” gibi paneller verilecek. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.