Karanlığın sonunda Güneş doğacak

Yeşil Sol Parti / Urfa

Yeşil Sol Parti / Urfa

  • Yeşil Sol Parti’nin Riha mitinginde bir araya gelen on binler, “Karanlığın sonunda Güneş doğacak” mesajı verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Riha'da (Urfa) on binlerin katılımıyla mitingini gerçekleştirdi.

 

 

Haliliye ilçesinde bulunan miting alanına öğle saatlerinden itibaren kitlelerin gelişi başlarken, alana girenler ellerinde Yeşil Sol Parti flamaları ile yerlerini aldı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Kazım Hevi Jiyan ve Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adaylarıyla birlikte on binler alanı doldurdu. 

 

 

Kadınların ve gençlerin yöresel kıyafetleriyle geldiği miting alanına 15 yaş altındakilerin girişine polislerce izin verilmezken, çocuklar bariyerlerin hemen önünde bekleyişlerini sürdürdü. Tekerlekli sandalyeleri ile alanda yerini alan engelli yurttaşlar da dikkat çekti. Alanda sık sık “Bijî azadî”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları yankılandı. 

 Platformun önüne “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Şenyaşar ailesine adalet istiyoruz”, “Tarımı ve hayvancılığı bitiren tek adam”, “Arap halkı senle gurur duyuyor”, “Son görünme 14 Mayıs” ve “Çıkarken sarayın anahtarını paspasın altına bırak” pankartları asıldı. Gençler ve kadınlar yürüyüş kortejleri ile alana giriş yaparken, “Dem dema jina ye” pankartı arkasında gerçekleştirdikleri yürüyüşle alana girdikleri anda alandan alkışlar eşliğinde “Jin jiyan azadî” sloganı yükseldi. Alana giriş yapan kadınların pankartı elden ele sahnenin en önüne taşındı. 

 

 

On binlerin doldurduğu alanda, halay grupları oluşturularak halaylar çekilirken, yurttaşlar taşıdıkları “Haydi gençler ilk turda aydınlansın yarınlarımız”, “Karanlığın sonunda Güneş doğacak” ve “Onlar paramızı sen kalbimizi çaldın” yazılı dövizlerle taleplerini dile getirdi. 

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra program müzik gruplarının sahne almasıyla başladı. Gazetemiz baskıya hazırlanırken miting devam ediyordu. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.