Kararları Meclis'ten geçirince gözaltındaki üyeleri bıraktılar

  • Mersin’de gözaltına alınan HDP İl Eşbakanı Bedriye Kuş’un da aralarında olduğu HDP'li Meclis üyeleri serbest bırakıldı. 

 

Türk İçişleri Bakanlığı, Meclis çoğunluğu muhalefette olan Akdeniz Belediyesi'nde AKP'li Başkan Gültak'ın istediği kararları alması için Perşembe yaptığı siyasi soykırım operasyonunun ardından Cuma toplanan Meclis, isteniler kararları aldı. HDP, CHP ve EMEP’li üyeler olmaksızın sürdürülen toplantıda Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın “Belediye başkanına 50 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi”, “Belediye ait taşınmazların satışı ve kiralama yetkisinin verilmesi” ile “Yılmaz Güney Parkı’nın yurda çevrilmesi” teklifleri, AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. 

Gözaltında tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı ve Akdeniz Belediyesi Meclisi Üyesi Bedriye Kuş ve Meclis üyeleri Nuran Arslan, Mehmet Bitkin, Ali Tanrıverdi ve Nevzat Baran’ın içinde olduğu 21 kişi, ertesi gün Mersin Adliyesi'ne çıkarılarak, savcılıkça ifadeleri alındı. Savcı, Meclis üyeleri ile 5 kişiyi adli kontrol şartıyla bırakılmalarını, geriye kalan 11 kişiyi ise "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle Mersin Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. 

Meclis üyeleri şartsız tahliye edilirken 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.