Karataş’ın önceliği sağlık ve kira

Dünya Haberleri —

Mesut Karataş

Mesut Karataş

  • 14 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerde Frankfurt Belediye Meclisi adaylarından biri de Mesut Emre Karataş: “Siyasetimin temel konusu sağlık politikası olacak. Frankfurt’ta kiralar sürekli olarak yükseliyor. Bunun engellenmesi için bir kira üst sınırının belirlenmesi gerekir.”

 

NİHAL BAYRAM/MAİNZ

Frankfurt’ta doğup büyüyen ve Biolog olan Mesut Karataş, Frankfurt’un tanınan bir kent olduğunu belirterek, "Aynı zamanda dayanışmacı bir kent olabilmesi için siyasi bir yön değişimine ihtiyacı var. Bunun için Sol Parti Die Linke adına Frankfurt Belediye Meclisine adayım" diyor. Üniversite eğitimi süresince Almanya’da sağın güçlendiğine şahit olduğunu belirten Karataş, "Daha sonra mesleğim gereği sağlık hizmeti alanının ne kadar çok ticarete dönüştüğünü fark ettim. Bunlara karşı mücadele etmek için siyasete girmek istedim" dedi.

Değişmesi gereken çok şey var

Frankfurt kentinde değişmesi gereken birçok şey olduğunu söyleyen Karataş, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

* Kamu kurumlarında bile işler çoğu zaman taşeron şirketlere devredildiği için çalışma koşulları güvencesiz. Kent yönetimi bu şekilde sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor. Bu durumun ortadan kalkması için kamu ihaleleri sadece tarifelere bağlı şirketlere verilmelidir. 

* Frankfurt’ta kiralar sürekli olarak yükseliyor. Bunun engellenmesi için bir kira üst sınırının belirlenmesi gerekir.

* Özelleştirilmiş kamu mülkiyeti kamu yararına değildir ve sadece bazı sermaye sahiplerine fayda sağlar. Bu yüzden özelleştirilmiş kamu konut şirketleri tekrardan kamulaştırılmalı. Belediye daha çok sosyal yaşam alanları yaratmalı.

Sağlık hizmeti kamulaştırılmalı

"Bir sağlıkçı olarak siyasetimin temel konusu sağlık politikası olacak" diyen Karataş, sağlık hizmetinin özelleştirilmesinin sorunlara yol açtığını belirterek “Covid-19 pandemisi sağlık sistemimizdeki eksiklikleri gözler önüne serdi.  Sağlık hizmeti özelleştirildiği için çalışanlar fazla mesai yaptı. Maddi olarak tasarruf edebilmek için harabeye dönüşmüş hastaneler bulunuyor. Özelleştirme sağlığın bir metaya dönüşmesine yol açtı. Günümüzde hastaların sağlığı değil, maksimum kâr önceliktir. Bundan dolayı sağlık hizmetinin acilen kamulaştırılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Irkçılığı teşhir edelim

"Seçilirsem görevlerimden biri kamu alanındaki ırkçılığı teşhir etmek ve önlemek olacak" diyen Karataş Sol Parti’nin seçimi kazanması durumunda bir yön değişimi yaşanacağını aktardı. Karataş, "Sosyal bir siyaset sonucu dayanışmacı bir Frankfurt olacak. Siyasette aktif rol almak alınan kararlarda da etkili olmak anlamına gelir. Bunun için oy hakkımızı mutlaka kullanmalıyız. AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları genel seçimlerde oy kullanamıyor. Ancak yerel seçimlerde kullanacakları oyların genel seçimleri etkilediğini unutmalılar" diyerek özellikle göçmenlerin siyasi dengeyi sağlamak için oy kullanması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.