Kardeşimle gurur duyuyoruz

Yurt Dışı Haberleri —

  • Hamburg’da düzenlenen anmada konuşan Komalên Jinên Ciwan Yürütme üyesi Sara Hogir’in (Gülsün Silgir) ablası, “Kardeşimle gurur duyuyoruz” dedi.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

İşgalci Türk devletinin 28 Temmuz 2023’te Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırılarında şehadete ulaşan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon üyesi Bîşeng Brûsk (Rojda Bilen) ve Komalên Jinên Ciwan Yürütme üyesi Sara Hogir Riha (Gülsün Silgir), Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı. Harburg semtinde yapılan anma etkinliğine Berlin, Hannover başta olmak üzere birçok kentten çok sayıda kişi de katılım sağladı.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Xoşnav Ata bir konuşma yaptı. Sara Hogir’ı Wêranşar’da gençlik çalışmaları yürüttüğü süreçten bu yana tanıdığını ifade eden Ata şöyle konuştu: “Şehitleri anlatmak gerçekten çok zor. Her şehadet aynı zamanda bize insani ve vicdani sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Her şehadet, hayalini kurmak istediğimiz dünya içindir. Sara ve Bîşeng yoldaşlarımız da bu uğurda canlarını vererek tarihin onurlu sayfalarında yerlerini aldı. Onların kahramanlığını anlatmaya dilimiz varmıyor. 45 senedir bu mücadele şehitler ve başka bedeller vererek bugüne geldi. Her şehadet bizi bir adım daha özgürlüğe yaklaştırıyor. Önderliğimiz kendisini şehitlerin takipçisi olarak ifade ediyor. Bizlerin de yaşadığımız sürece onların takipçisi olmamız ve onlara layık olması gerekiyor.”

 

 

Şehitlerimiz onurumuz

Anmaya telefonla katılan Sara Hogir Riha’nın ablası Fatma Silgir, “Kızkardeşim küçüklükten itibaren bu mücadele içerisinde yerini aldı. Onunla onur duyuyoruz. Umarım halkımız bir gün özgürleşir ve anneler daha fazla acı çekmez” dedi.

Avaşîn'de şehadete ulaşan şehit Devrim Garzan'ın annesi Latife Onat da şehitlerin daha fazla sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. “Bizler burada rahat bir yaşam sürerken gençlerimiz Kurdistan'da çok zor koşullar altında mücadele ediyor” diyen Latife Onat, başta Avrupa’daki yurtseverler olmak üzere bütün Kurdistanlıların seslerini daha fazla yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Anmada, Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir Riha’nın yaşamından kesintilerin sunulduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.