Katilin AKP’li ailesi suçları örtbas etmiş

Kadın Haberleri —

Şırnak Özel Harekat Ocakları Başkanı İbrahim Barkın

Şırnak Özel Harekat Ocakları Başkanı İbrahim Barkın

  • Sakine Kültür’ün katili Şırnak Özel Hareket Ocakları İl Başkanı İbrahim Barkın’ın boşandığı eşine sistematik şiddet uyguladığı ve katletmeye çalıştığı öğrenilirken, Barkın’ın Silopî’de birçok kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve AKP’li ailesinin suçlarını örtbas ettiği ortaya çıktı.

Şirnex’in (Şırnak) Silopî ilçesinde Sakine Kültür’ü (40) işkenceyle katleden İbrahim Barkın, ilçede taciz ve dolandırıcılık olaylarıyla anılıyor. Daha önce beyaz eşya tamir işleriyle uğraşan İbrahim Barkın’ın, gittiği birçok evde kadınlara cinsel tacizde bulunduğu belirtildi. AKP’ye yakınlığıyla tanınan ailesine şikayet edilen İbrahim Barkın hakkında, birçok soruşturma dosyası da olduğu öğrenildi. 

Eşini katletmeye çalışmış

2009 yılında evlenen İbrahim Barkın’ın, daha sonra da sürekli taciz olaylarıyla gündeme geldiği belirtildi. AKP’li ailesi tarafından olayların üstü kapatılsa da İbrahim Barkın, duruma tepki gösteren eşine şiddet uygulamaya başladı. Evli F. isimli bir kadını taciz eden İbrahim Barkın’ın, duruma tepki gösteren eşini silahla katletme girişiminde bulunduğu öğrenildi. Failin ailesinden bir isim, “Bir gün eşi bunun mesajlarını görüyor ve duruma tepki gösteriyor. İbrahim’in annesi ve babasına söylüyor. İbrahim de bunu duyunca, eve gelip onu öldürmeye çalışıyor. Üst kata kaçıyor kadın, binadakilerin araya girmesiyle engelleniyor” diye anlattı. 

Bu durumun ardından eşine sürekli şiddet uygulayan fail daha sonra iftira atarak boşandı. Boşandığı eşini adliye bahçesinde de tehdit ettiği belirtilen İbrahim Barkın’ın, geçen 4 yılda çocuklarını görmesine de izin vermediği öğrenildi. 

Zorla kadını alıkoyma

İbrahim Barkın’ın, boşanmasının ardından sürekli taciz ettiği F. isimli kadını zorla alıkoyduğu da ortaya çıktı. Kamuoyuna yansıyan bu durumun yine failin ailesinin baskılarıyla kapatıldığı belirtildi. 

Kadınlara iş vaadiyle taciz

Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı olan İbrahim Barkın’ın, ilçede açtığı ofiste birçok kadına iş vaadiyle tacizde bulunduğu ve bu durumu sistematik hale getirdiği öğrenildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.