Katiller neden serbest?

Emine Şenyaşar

Emine Şenyaşar

  • Sağlık sorunlarına rağmen adalet mücadelesini kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, 3 yıl 7 aydır tek kişilik hücrede tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını isteyerek, “Çocuklarımı öldürenler neden serbest?” diye sormaya devam etti. 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 312. gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, dün de Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak adliye önünde, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak tanımlanan alanda nöbeti başlattı. 

Sağlık sorunları nedeniyle iki gündür Urfa Adliyesi önünde devam eden nöbete katılamayan Emine Şenyaşar, nöbetlerinin zulüm altında devam ettiğini belirtti. Elazığ Cezaevi’nde 3 yıl 7 aydır tek kişilik hücrede tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar serbest bırakılana kadar nöbeti devam ettireceğini belirten Şenyaşar, şunları söyledi: “Bir yıla yakındır burada oturuyoruz. İlk oturduğumuzda mevsim ilkbahardı, yaz oldu, şimdi kış. Oğlum yaklaşık dört yıldır suçsuz yere cezaevinde tutuluyor. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. 10 yıl da sürse bu Adalet Nöbeti, buradan kalkmayacağım. Oğlum eve gelmeden evde oturmayacağım. Hastayım, ölmeden oğlumu dışarıda görmek istiyorum. Ailemden üç kişi öldürdüler, oğlumu da tutukladılar. Bu nasıl adalet, artık yeter. Oğlum bırakılsın, ben de gidip evde oturayım. Çocuklarımı öldürenler neden serbest?” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.