Katledilmek istenen Şirin dayanışma bekliyor!

Kadın Haberleri —

Kadın Katliamlarına karşı eylem

Kadın Katliamlarına karşı eylem

  • Şirin Balyan, boşanma aşamasında olduğu Aram B. tarafından katledilmek istendi. Kafası defalarca duvara vuruldu, dişleri döküldü ve vücudunda morluklar oluştu. Balyan, şu anda dayanışma bekliyor.

Kadın yönelik şiddete her gün bir yenisi ekleniyor. Şiddet gören ve tehdit edilen kadınlar devlet tarafından korunmazken, fail erkekler ise dışarıda eli kolu serbest dolaşıyor.

Amed’de boşanma aşamasına olduğu Aram B. tarafından şiddete ve ölüm tehditlerine maruz bırakılan Şirin Balyan, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal odaya alınan Şirin Balyan, yaşadıklarını Jinha’dan Medine Mamedoğlu ile paylaştı.  

Fail tarafından yıllarca sistematik şiddete maruz bırakıldığını ve aldığı koruma kararlarının yetersiz olduğunu söyleyen Balyan, 3 Eylül gecesi Yenişehir ilçesinde yaşananları anlattı.

Evi yakmak istedi

Aram B., “Çocuklarla ilgili konuşmamız gerekiyor” diyerek Balyan’ın kaldığı eve gitti. Evde Balyan’a önce hakaret eden ardından şiddete maruz bırakan Aram B., komşuların iddiasına göre Balyan’ın evini yakmak istedi. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye geldi. Ağır yaralanan Balyan hastaneye kaldırılırken, Aram B. ise gözaltına alındı. Fail erkek daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Dişleri kırıldı, vücudunda morluklar oluştu

Kaldırıldığı hastanede kafa travması yaşadığı tespit edilen Balyan’ın ise dişleri kırıldı, vücudu ve yüzünün farklı yerlerinde ise ciddi morluklar oluştu.

Sürekli tehdit ve takip

Boğazında bulunan morlukları göstererek konuşmasına başlayan Balyan, “İki çocuğum var. Biz bir yıldır ayrı yaşıyoruz. Anlaşmalı boşanma olacaktı ama sık sık tehdit ve takibe maruz bırakıldım. Boşanma sürecinden önce de sık sık şiddete maruz kalıyordum. Bu bir yıllık süreçte kendisi hakkında defalarca uzaklaştırma kararı aldırdım. Bu kararları ihlal etti, bunları karakola bildirmeme rağmen bir şey yapılmadı. Ben yeni bir hayat kurmak için yeni bir eve taşındım, iş buldum. Bu süreçte sürekli beni arayıp, mesajlar atıyordu. Bu olaydan önce de beni takip ederek evimi bulmuş. Komşularım kendisini evin etrafında görmüş ama polis sanmış” dedi.  

 

 

Kafasını defalarca duvara vurdu

Balyan 3 Eylül gecesini ise şöyle anlattı: “Olay gecesi eve geldiğinde konuşmak istediğini söyledi. Sonra da birden tartışmaya başladı ben tartışma başlayınca polisi arayıp yardım istedim. Aramadan sonra gelip beni darp etmeye başladı. Eliyle boğazımı sıkıp kafamı duvarlara vurmaya başladı. O esnada dişlerimin döküldüğünü hissetim. Kafamı o kadar çok duvara vurdu ki o andan sonra bilincimi yitirdim. Sonra polisler gelmiş ben gözümü ambulansta açtım. Oradaki hemşireye telefonumu sorduğumda, ‘Telefonunuzda evle yanmış’ dedi. Beni darp ettikten sonra evimi yakmış. Nasıl yaktığını hiç bilmiyorum. Beni darp ederken sık sık, ‘seni öldüreceğim, çok bile dayandım. Katlanamıyorum’ sözlerini sarf etti. Şu an da hastanedeyim. Bu ilk olayı değil. Şu anda ön dişlerim yok, vücudum morluklar içerisinde. Kendisinden şikâyetçiyim.”

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ise yaşanan olayın takipçisi olup, davaya müdahil olacak. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.