
Valilik ortak çalışmayı reddetti
Van'ın depreme hazırlıksız olduğunu belirten Kaya, resmi olarak yapılan açıklamalarla halkın kandırıldığını belirtti. Kaya, "Bizler depremden sonra Valilik ile ortak çalışma yürütmek istedik. Ancak bu talebimiz kabul edilmedi. Hatta kentte kurulan Kriz Masası'na bile dahil edilmedik" dedi.
İnsanlar sokaklarda
Şuana kadar merkez ve köylerde yaptıkları incelemelerde gördükleri manzaranın korkunç olduğunu belirten Kaya, depremin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen halen yardımların ulaşılmadığını dile getirdi. Kaya, insanların sokaklarda olduğu ve çadır verilmediğini kaydetti.
Ölü sayıları doğru değil
Resmi olarak yapılan açıklamaların doğru olmadığını söyleyen Kaya, "Ölü ve yaralılar hakkında verilen bilgiler net değildir. Yine kış şartlarına rağmen çadır ihtiyaçları karşılanmıyor. Bizim halkımıza çağrımız yardımların yetersiz kaldığı noktalarda, birbirlerine destek olmalarıdır. Bu konuda bir yardımlaşma duygusu gelişmelidir" dedi. Kaya, işverenler başta olmak üzere duyarlı kesimlere de yardım çağrısında bulundu.
DİHA - VAN