Kayyum, belediyenin sitesini dostuna tahsis etti

Toplum/Yaşam Haberleri —

AMED KAYYIM

AMED KAYYIM

  • Amed kayyumu Münir Karaloğlu, Kayapınar ilçesinde 1 milyon 85 bin TL'ye mal ettiği organik ve doğal ürünler pazarını geçtiğimiz aylarda hizmete sundu. 

YILMAZ KAYA

Amed kayyumu Münir Karaloğlu, Kayapınar ilçesinde 1 milyon 85 bin TL'ye mal ettiği organik ve doğal ürünler pazarını geçtiğimiz aylarda hizmete sundu. Türkiye ve yurtdışından da internet üzerinden satış yapılabilecek olan pazarın www.diyarbakirorganikpazar.com sitesinin sahibi ise Karaloğlu'nun 'dostum' dediği RNA İletişim Ajansı sahibi İsak Baydaroğlu oldu. Alışveriş sitesi bundan sonra RNA şirketi tarafından işletilecek ve Amed Büyükşehir Belediyesi'nin site üzerinde hukuken hiçbir hakkı olamayacak.

Amed Valisi ve kayyumu Münir Karaloğlu, 18 Aralık 2020 tarihinde Kayapınar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının üreticilerin doğal ürünlerinin direkt tüketici ile buluşmasını hedefleyen "Diyarbakır Organik Pazarı’nın açılışını yaptı.

Karaloğlu'nun internet üzerinden de satış yapacağı dediği pazar için www.diyarbakirorganikpazar.com sitesi kuruldu. Ancak Belediyeye ait olan pazar adına kurulan internet alışveriş sitesinin domain ve hosting hakkı ise Karaloğlu'nun 'dostum' dediği İshak Baydaroğlu ve kardeşi Mustafa Kürşat Baydaroğlu’na ait RNA İletişim Reklam Ajansı'na ait.

Belediyenin hukukin hiçbir hakkı yok

Kentin birçok noktasında açıldığı yönünde bilboardlara reklam verilen ve asıl amacın dijital pazarda dünyanın her yerinden Amed'in kendine has ürünlerine ulaşımını sağlamak amacıyla kurulan internet sitesi Karaloğlu'nun dostu Baydaroğlu tarafından işletilecek. Belediyeye ait www.diyarbakirorganikpazar.com internet sitesinin isim haklarını belediyenin parası ile satın alan RNA şirketi, ileriki bir süreçte olası kayyım değişimi veya seçimde, bu isim hakkını istediği para karşılığında satabilecek veya kapatabilecek.

Bilişim uzmanları, bir site için alınan isim ve alan adı haklarının onu alan kişi ya da şirkete ait olduğunu ve ikinci şahıs veya kurumların hiçbir şekilde site üzerinde söz hakkının olmadığını söylediler.

 

Dengbêj Divanları konserleri de aynı şirkete verilmişti

Kayyum, Büyükşehir Belediyesi'nce "Her Ev Bir Kültür Merkezi" temasıyla online düzenlenen "Dengbêj Divanları’ konserlerinin görsel tasarım hazırlama işini de söz konusu RNA şirketine vermişti.   

Pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde yasada en az üç firmadan teklif alma şartı olmasına rağmen, sadece tek bir firmadan teklif alındı ve ihale 294 bin TL'ye merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan şirkete verildi.

Oğlunun nikah törenine katılmıştı

Münir Karaloğlu, Bursa Valisi olduğu 2014 yılında da İshak Baydaroğlu'nun oğlunun nikah törenine katılmış ve bunu kendi sosyal medya hesabından şöyle paylaşmıştı: "Dostum İsak Baydaroğlu'nun evladı Fuat'ın ve Lale kızımızın nikah akitlerine şahitlik ettik. Rabbim genç çiftimize iki cihan mutluluğunu versin."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.