- Kayyum olarak atanan vali, vali yardımcısı, kaymakam ve diğer devlet görevlilerine ödenen tüm ücretler vergiden muaf tutuldu.
Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, birden fazla devlet kurumunda çoklu maaş alanlara vergi kıyağı yaptı.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla devletin bir kurumunda çalışıp diğer kurumlarında kayyumlar da dahil yönetim, denetim ve tasfiye görevlerinde bulunanlar, ödenen tüm ücretlerin vergisinden muaf tutulacak.
Düzenlemeye göre, aylık ücret ve ek ödemelerin her türlü vergi ve kesintileri (uhdesinde kamu görevi bulunan yönetim, denetim veya tasfiye kurulu üyelerinin birinci ve ikinci işverenden aldıkları ücretleri birleştirmek suretiyle ödemeleri gereken ilave Gelir Vergisi dahil) ilgili kuruluş tarafından karşılanacak.
Böylece birden fazla kurumdan aldıkları maaşları 49 bin lirayı aşan bürokratlar Maliye'ye beyanname verecek, ancak ödenecek vergiyi devlet üstlenecek. Toplam yıllık gelirleri 49 bin lirayı aşan tüm çalışanlar beyanname verip yüzde 15 yerine yüzde 27 oranında Gelir Vergisi ödüyor. ANKARA