Kazanan Şirnex halkıdır

Süleyman Salğucak

Süleyman Salğucak

  • Şirnex’te sıraya dizilen taşımalı askerlere “Konuş, sen nerelisin?" şeklinde tepki gösteren Süleyman Salğucak, "Şirnex halkı, Şirnex’i kazandı. Onlar sadece çaldılar” dedi. 

Şirnex merkezde taşımalı binlerce asker ve polis oyuyla halkın iradesi gasp edildi. Asker ve polislerin toplu oy kullanmak için getirildiği anlar görüntülere de yansıdı. Tümgeneral Ömer Keçeciğil İlkokul ve Ortaokulu önünde asker ve polislere gösterilen tepki güne damgasını vurdu. Şirnexli Süleyman Salğucak (61), okul önünde sırada bekleyen asker ve polislere teker teker “Konuş, sen nerelisin?" sözleriyle tepki gösterdi. Söz konusu görüntüler, taşımalı seçmenlere gösterilen tepkinin de özeti oldu. 

MA’dan Ömer Akın’a konuşan Salğucak, seçim günü yaşananları "kayyumdan beter bir durum" olarak özetledi. Salğucak, "Muğla, Yozgat, İzmir gibi yerlerden binlerce asker getirdiler. O askerleri de zorla getirmişlerdi. Onlar da günahtı. Perişan olmuşlardı. Bu halkın parasıyla onlarca otobüs askeri buraya getirdiler. Sırf Şirnex’i bizden almak için. Onlar Şirnex’i kazanmadı. Şirnex halkı, Şirnex’i kazandı. Onlar sadece halkın iradesini çaldılar” dedi.

Şirnex kendine oy verdi

Şirnexli bir isim olarak yapılanlara tepkisiz kalamayacağını ifade eden Salğucak, şunları söyledi: “Şirnex halkı bunu kabul etmez. Şirnex halkı oyunu kendine verdi ama halkın iradesine kayyum atadılar. Kürtlerin temsilcilerinin o koltuğa oturmaması için yaptılar. Önceki gün çok zoruma gitti. O kadar otobüs gördüm. Her yerden getirmişlerdi. Halkın parasıyla halkın iradesini çaldılar.”

Konuşamadılar

Salğucak, "Konuş sen nerelisin" sorusuyla askerlerin nereden geldiklerini öğrenmek istediğini ifade ederek, "Korkudan konuşamadılar. Benden korktuğu için değil, onu getirenlerden korktuğu için konuşmadılar" dedi. Salğucak, şöyle devam etti: "Şirnex halkı çok güçlü bir duruş gösterdi ama halkın iradesine kayyumdan beter bir şey yaptılar. Halkımıza teşekkür ediyorum. Mücadelemize devam edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız ama Şirnex’te seçimlerin yeniden yapılması gerekiyor." ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.